Povezane bliznakinje koji su odbile da budu razdvojene(video)

Povezane bliznakinje koji su odbile da budu razdvojene gostovale su u jednoj televizijskoj emisiji i pobrale pregršt komplimenata gledalaca.

Dokumentarni film prati Karmen‌ ‌and‌ ‌Lupitu (18), iz Konektikata, koje završavaju školu i spremaju se da postanu odrasle djevojke, što podrazumijeva polaganje ispita za vozačku dozvolu.

Očekivalo se da će sestre, koje su spojene na abdomenu, preživjeti tri dana nakon što su se rodile 2002. godine, a rečeno im je da bi njihovo odvajanje moglo da bude kobno po život.

Zbog toga bliznakinje iz Meksika ostale su zajedno i vješto su se prilagodile zajedničkom životu. Njihova pozitivna energija i harizma je iznenadila gledaoce koji tvrde da su ih ove djevojke “inspirisale” njihovim pozitivnim stavom.

“Karmen i Lupita su tako dobar inspirativni par. Obožavam ih”, napisala je jedan žena na Tviteru.

“Ovo me je baš inspirisalo, one odbijaju da vjeruju da je nešto nemoguće”, napisao je jedan tviteraš.

U dokumentarcu je snimljen momenat kada Karmen uči da vozi, a otac bliznakinja je odmah pored njih.

“Da, tako je. Povezane bliznakinje mogu da voze. Barem se nadam”, našalio se otac.

“Da, tako je. Povezane bliznakinje mogu da voze. Barem se nadam”, našalio se otac.

Lupita je otkrila da Karmen želi da nauči da vozi kako bi obje bile više nezavisne.

Lupita se pohvalila da ona rukuje migavcem, dok njena sestra radi sve ostalo.

“Ja imam kontrolu nad desnom nogom i malo sam viša od Lupite, jednom prilikom smo njoj dali da vozi, ali nije prošlo baš najbolje”, rekla je Karmen.

“Otac je htio da nas dvije radimo zajedno, da koristimo moju desnu ruku i njenu desnu ruku, ali to nije bila najbolja kombinacija, zato smo odlučili da je sve radim sama”, ispričala je Karmen.

Iako je dobar dio dokumentarca pozitivan i šarmantan, u jednom momentu dinamika se ozbiljno okrenula.

Kada su bliznakinje počele da pričaju o svom iskustvu u stranoj državi, jer su oni ipak migranti iz Meksika.

Karmen‌ ‌i‌ ‌Lupita‌ žive u Sjedinjenim Američkim Državama od svoje druge godine, ali i dalje strahuju da će biti deportovane nazad u Meksiko.

“One su bukvalno rekle da je gore biti Meksikanac u Americi nego biti povezani blizanac sa rijetkim medicinskim komplikacijama”, napisala je jedna žena na Tviteru.

Lupita i Karmen su sijamske bliznakinje i čine deset odsto svih povezanih blizanaca. To znači da svaka od djevojaka ima odvojeno srce, par ruku, pluća i želudac.

Međutim, dijele rebra, jetru, probavni i reproduktivni sistem. Kod povezanih blizanaca, bešika i maternica funkcionišu, ali jedna djevojčica ima kontrolu nad jednim ili oba organa.

Kada su Lupita i Karmen bile male, išle su redovno na fizičku terapiju i učile kako da sjede i rade zajedno, a kad su imale četiri godine, zajedno su napravile prve korake. Ljekari su razmišljali da ih razdvoje, ali su zaključili da to nije moguće učiniti, jer dijele previše vitalnih organa.

Iako su bliznakinje djevojke imaju različite karaktere. Karmen se odlično snalazi u školi, dok je Lupita ćutljiva. Karmen voli da se šminka, a Lupita više preferira da bude bez šminke.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković