Za mjesec dana izolacije završila 20 onlajn kurseva

Paula Mendoza sa Filipina je proteklih mjesec dana provela u samoizolaciji, a slobodno vrijeme koje je imala iskoristila je na pravi način.

Riješila je da se prijavi na nekoliko onlajn kurseva koje su organizovali prestižni univerziteti širom svijeta.

Poslije samo mjesec dana Paula (28) je uspješno završila čak 20 kurseva i dobila je svoje diplome.

U intervju za “CNN” ona je objasnila da je željela da stekne nove vještine i znanja. Svakodnevno je sebi postavljala nov zadatak da tog dana završi po jedan kurs, zato je skoro svaki dan naporno radila i učila.

“Imala sam naviku da učim od podneva od svitanja, prosto nisam mogla da legnem da spavam ako nisam ispunila cilj koji sam zacrtala tog dana. Svi kursevi su bili zanimljivi i nije mi bilo teško da ih završim za dan, ali za jedan kurs mi je trebalo čak dva dana”, rekla je Paula.

Za vrijeme pandemije, Mendoza je pohađala predavanja koja su nudili prestižni univerziteti poput Univerziteta Vharton u Pensilvaniji, Univerzitet u Kaliforniji i još 12 drugih prestižnih škola koje su organizovale besplatne internet kurseve.

Kako biste dobili doplomu da ste završili kurs morali ste da pređete sva predavanja, odradite nekoliko testova, napišete seminarski rad i položite finalni ispit.

Izvor I foto: CdM

Tekst objavila: Jasminka Mulić