Lego predstavio novi set inspirisan čuvenim automobilom Fiat 500

Lego kockice su nešto što skoro sva djeca vole, ali što privlači ljude svih godina zbog svoje raznovrsne ponude. Postoje različiti paketi i setovi, sa mnogobrojnim mogućnostima za izražavanje kreativnosti i rekreaciju poznatih filmova, mjesta i automobila. 

Najnoviji u nizu setova iz edicije Creator Expert je čuveni Fiat 500, popularni automobil iz 60-ih godina prošlog vijeka. Konkretno, ovaj set od 960 kockica inspirisan je dizajnom modela Fiat 500F sa kraja 60-ih i početka 70-ih godina. Kao i kod drugih setova ovog proizvođača, u pitanju je vrlo precizna izrada, koja ovdje obuhvata detaljnu unutrašnjost automobila, krov koji se može spustiti i slikoviti prtljažnik u kome se nalazi kofer sa putničkim naljepnicama.

Skoro svaki dio ispod ili iza sebe krije neki drugi detalj, pa tako u automobilu možete pronaći repliku motora sa dva cilindra u zadnjem dijelu, a u prednjem kanister goriva i rezervnu gumu. Poseban šmek cijelom doživljaju daje činjenica da su uputstva za sklapanje inspirisana originalnim promotivnim materijalima za ovaj automobil i da je Lego odštampao neke originalne reklamne postere u varijanti sa automobilom od kockica. Jedan od takvih postera je Lego Fiat 500 ispred Koloseuma u Rimu.

Linija proizvoda Creator Expert već sadrži nekoliko zanimljivih modela automobila, među kojima su Aston Martin DB5, Ford Mustang, Volkswagen Beetle, Volkswagen T1 Camper, ali i Tadž Mahal i letilica Apolo 11.

 

Izvor i foto: citymagazine

Tekst objavila: Sanida Kajević