Ostrvo za slavne i bezobrazno bogate(video)

'Ostrvo milijardera', odnosno „Billionaire Bunker“ privatno je ostrvo na kojem žive samo 42 osobe te ima 34 kuće.

Riječ je o Indijan Krik Vilidžu u zalivu Biskejn u Majamiju, a neki od njegovih žitelja su supermodel Adriana Lima, pjevač Hulio Iglesias te investitor Karl Ajkan.

Ostrvo čuva privatna 13-člana policija, a svaka kuća nalazi se u prvom redu do mora kako bi svi stanovnici mogli uživati u najboljem mogućem pogledu. Centar ima i igralište za golf te ladanjski klub (eng. country club), a kuće se rijetko nađu na tržištu. No, jedna se trenutno prodaje za 24 miliona dolara.

Iako je riječ o velikom iznosu, sam izgled kuće ga opravdava, smatraju u Business Insideru. Samo dvorište te vile od osam spavaćih soba, 10 kupatila i teretane podsjeća na resort, a ne na dom.

Cijela se kuća proteže na 3.000 metara kvadratnih, a uz bazen nalazi se vanjska natkrivena kuhinja s roštiljem i televizorom. Osim toga, kuća ima i privatni mol za koji vlasnik tog luksuznog doma može vezati svoj brod.

Nekada su na Billionaire Bunkeru stanovali i Beyonce i Jay-Z, no 2010. prodali su svoju vilu holandskom preduzetniku za 9,3 miliona dolara.

Izvor: Analitika