Proglasili ga mrtvim, oživio na putu prema mrtvačnici

Joao Araujo je 48-godišnji poštar koji je ispred svoje kuće doživio srčani udar u autu, kada je krenuo da odveze ženu na posao. Odmah su ga odveli u bolnicu, gdje je nakon šest sati preminuo, a onda se kada su svi mislili da je mrtav “vratio” u život, prenosi Daily Mail.

Araujo je proglašen mrtvim u 16 sati, samo šest sati nakon što su ga doveli u bolnicu u kritičnom stanju. Doktori su tužnu vijest saopštili njegovoj supruzi koja je informaciju podijelila dalje.

Medicinske sestre su krenule da ga premjeste u mrtvačnicu kada su primjetile da mu se pomjera ruka. Zatim su ga vratile na odjeljenje na kojem su ga oživljavali, te su primjetili da je Araujo još uvijek živ.

                                                                         Foto: Cdm

Ljekari ne mogu objasniti šta se dogodilo, a nazivaju ga “Čudom”. On je nakon povratka u život proveo tri dana u komi, a ljekari su se plašili da bi mogao imati problema sa mozgom jer je 21 minut proveo bez kiseonika.

Samo dvije sedmice kasnije se magično oporavio pa su ga poslali u Bristol i Oxford kako bi stručnjaci probali da shvate šta se zaista desilo u tih nekoliko minuta.

Araujo se nakon tri sedmice vratio na posao, a za sebe kaže da danas živi život punim plućima i da sada mnogo više obraća pažnju na svijet i dešavanja oko sebe.

                                                                            Foto: Cdm

Araujo je tek sada odlučio da ispriča svoju priču, i ističe kako ranije nije htio da privlači pažnju javnosti. On sada redovno ide na preglede kod kardiologa, a doktori mu stalno govore kako ima previše energije i kako ih zapanjuje njegova želja da nastavi dalje.

Izvor: Cdm