Ukradi iz hotela i zaradi besplatan odmor

Povodom 125. rođendana, hotel “The Roosevelt New Orleans” u Luizijani priprema nevjerovatnu akciju. Naime, nagrađuju osobe koje su krale iz njihovog hotela.

Mekani ogrtači, peškiri ili papuče samo su neki od predmeta koje najčešće kradu u hotelskim sobama širom svijeta. I dok će vam neki hoteli zbog “slučajno posuđene” stvari progledati kroz prste i pretvarati se da se ništa nije dogodilo, drugi će vam naplatiti ukradeni artikl.

Međutim, većina vlasnika hotela neće biti srećna što ste nešto neovlašteno iznijeli iz njihovih prostorija.

Upravo zato mnoge je iznenadila nova promotivna akcija hotela “The Roosevelt New Orleans”, gdje pozivaju svoje goste da slobodno nešto ukradu povodom njihove 125. godišnjice od otvaranja.

“Osoba koja pokaže najnečuveniju stvar koju je ukrala iz našeg hotela do 1. jula 2019. godine dobiće sedam besplatnih noćenja u našem predsjedničkom apartmanu, besplatne privatne večere koje će im kuvati naš izvršni šef, i odmor u spa zoni”, rekao je generalni menadžer Tod Čambers.

Ukupna vrijednost ove akcije je 15.000 dolara.

Hotel je prvi put otvorio svoja vrata gostima 1893. godine pod imenom “Hotel Grunewald” prema svom vlasniku, bavarskom preduzetniku Luisu Grunevaldu. Veliku slavu u američkim okvirima postigao je dvadesetih godina prošlog vijeka zbog svoje Plave sobe i bara “The Sazerac” u kojem su nastupali legendarni muzičari poput Luisa Armstronga, Kaba Kalovaja i Reja Čarlsa.

Zbog uragana “Katrina” hotel je bio prisiljen da zatvori vrata 2005, a novi vlasnici su ga u potpunosti preuredili te ponovo otvorili 2009. godine.

Uprava hotela se nada da će u ovoj neobičnoj akciji primiti i ukradene predmete iz prošlosti. Dosad su dobili nešto ukradenih tanjira iz restorana, stare čaše, izblijedjele jelovnike, jedan stolnjak, ploču Jana Garbera, starinski ključ i nekoliko vaza.

Svi dobijeni predmeti biće izloženi u predvorju hotela po isteku akcije.

Izvor: Cdm