Mračna tajna jedne od najegzotičnijih destinacija na svijetu(video)

Milioni ljudi obilaze vijetnamska ljetovališta, ali uznemirujući snimci otkrivaju da zapravo ti turisti finansiraju brutalnu industriju.

Istraživanje jedne popularne turističke destinacije u Vijetnamu pokazuje da lokalci drže mladunce medvjeda u teškim uslovima koji su primorani da izvode bizarne trikove kako bi se strani posjetioci zabavili.

Zabrinjavajuće slike objavila je grupa za prava životinja Animals Asia, koja pokazuje medvjede u brdima primorane da voze bicikle, žongliraju i balansiraju na objektima kao dio bizarne predstave na ostrvu Orhideja blizu Nha Tranga.

Van pozornice medvjedi paradiraju kao „selfi“ rekviziti prije nego što se vrate u male kaveze daleko od pogleda posjetilaca.

Iako vijetnamski zakon ne zabranjuje životinjske performanske, zaštićene vrste kao što su medvjedi, makaki majmuni i slonovi su zaštićeni od eksploatacije i krivolova.

“Najnoviji video-snimci pokazuju koliko je užasan tretman ovih medvjeda i koliko se ignorišu bliski zakoni Vijetnama“, izjavio je Dejv Neale, direktor Animals Asia.

“Ovi mladi majmuni su bolesno mršavi i potrebni su nam odgovori o tome odakle su došli. Krivolov i trgovina su nezakoniti u Vijetnamu, kao i njihova eksploatacija radi profita, a to je upravo no što se na ostrvu Orhideja odvija“.

Izvor: Cdm