Promovisana knjiga Glas sa pločnika

Knjiga „Glas sa pločnika” čija je urednica Ljubomirka Ljupka Kovačević, promovisana je danas u hotelu Bijela rada. Kako je autorka istakla, knjiga predstavlja presjek događaja od decembra 2016. godine do maja prošle godine koji su vezani za ukidanje doživotne naknade majkama sa troje i više djece.

“Ideju za ovu knjigu sam dobila dok smo štrajkovali glađu ispred Skupštine Crne Gore. Tada sam obećala ženama da ću zapisati i objaviti sve što nam se događalo , jer obično se zaboravi sve to za šta se žene zalažu i bore“, istakla je Kovačević i dodala da su u knjizi opisani razlozi zbog kojih su žene štrajkovale, kako su njihove porodice prihvatale takvu odluku, takođe u knjizi su i pjesme koje su žene pisale tokom protesta .

“To je dokument koji sadrži sve ono što se nama dešavalo tokom protesta. Ja vjerujem da je to najveći otpor ili borba za prava u zadnjih četvrt vijeka koje su vodile žene  i  još uvijek vode sa neizvjesnim ishodom,  ali sa sigurnošću da pravda neće biti zadovoljena sve dok one ne ostvare svoja prava “ - kazala je Kovačević.

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto: Dalibor Rakočević 

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE