Damjanović neće biti član Odbora

Administrativni odbor nije podržao prijedlog da poslanik Aleksandar Damjanović bude član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Za takav prijedlog glasali su poslanici DF-a Milutin Đukanivić i Branka Bošnjak, kako i poslanik SDP-a Raško Konjević. Protiv je bio poslanik DPS-a Milorad Vuletić, dok je sedam članova bilo uzdržano.

Predsjednik Administrativnog odbora Ljuiđ  Škrelja je kazao da je Odbor popunjen i da nemaju mogućnost da razrješavaju bilo koga.

On je naveo da tom skupštinskom radnom tijelu do početka sjednice nije stigao ni jedan prijedlog u vezi sa načinom popune mjesta.

"Damjanović ima pravo da bude član Odbora, ali je zakasnio sa zahtjevom", kazao je Škrelja. Poslanik DF-a Milutin Đukanović kazao je da je odluka više nego jasna.

"Svaki klub mora da ima po jednog poslanika u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva", kazao je Đukanović.

Podsjetimo prethodna sjednica Administrativnog odbora prekinuta je, a odgođeno je i izjašnjavanje o prijedlogu Posebnog kluba poslanika da Damjanović bude član Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavsta.Damjanović je tražio u Odboru jedno mjesto Demokrata.

 

 

Izvor:RTCG