U CG stigao novi kontingent opreme

Još jedan kontingent zaštitne medicinske pomoći, koji je donacija Austrije, dopremljen je jutros u Podgoricu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić, saopštio je da donacija medicinske opreme iz Savezne Republike Austrije predstavlja iskaz razumijevanja, solidarnosti i prijateljstva prema Crnoj Gori.

"Ova pomoć je realizovana u okviru Mehanizma Evropske unije za civilnu zaštitu, čiji je Crna Gora kredibilan član i pouzdan partner“, kazao je Nuhodžić.

Ukazujući na značaj donacije medicinske opreme koja će dodatno unaprijediti naš odgovor na Kovid-19, ministar je uputio izraze najsrdačnije zahvalnosti Vladi Republike Austrije, a posebno saveznom ministru unutrašnjih poslova, Karlu Nehameru.

Nuhodžić je istakao da su Vlada Crne Gore, Nacionalno koordinaciono tijelo i ukupno crnogorsko društvo postigli značajne rezultate u borbi sa koronavirusom.

"Ipak, ova borba nije završena. Ona podrazumijeva dalju odgovornost i disciplinu kada je u pitanju sprovođenje mjera, u punom kapacitetu i na svakom mjestu“, zaključio je ministar.  

Ambasadorka Republike Austrije u Crnoj Gori, Ana Janković, izjavila je da je Austrija državama regiona, u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu EU, ponudila pomoć u vidu medicinske opreme.

Dodala je da cijeni podršku i napore koje je uložila Vlada Crne Gore u organizaciji povratka austrijskih državljana koji su se u trenutku izbijanja krize nalazili u Crnoj Gori.

Izvor: RTCG