Rusija identifikovala osumnjičene za slučaj Skripalj

Rusija je identifikovala dvojicu muškaraca koje je Velika Britanija imenovala kao osumnjičene za trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solsberiju, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin, ističući da u vezi sa njima "nema ničeg kriminalnog, već se radi o običnim civilima".

Putin je naveo da su te osobe poznate ruskim zvaničnicima i da nisu radili za vojsku, prenosi AP. Ruski predsjednik je pozvao tu dvojicu muškaraca da se obrate javnosti i iznesu svoju priču.

"Znamo ko su oni, pronašli smo ih. Nadam se da će se sami predati i sve ispričati, što bi bilo najbolje za sve. Nema tu ništa posebno, ništa kriminalno, uvjeravam vas. Vidjećemo sve u bliskoj budućnosti", rekao je Putin danas u Vladivostoku.

Britanija je prošle nedelje imenovala dvojicu glavnih osumnjičenih za trovanje Skripalja i njegove ćerke 4. marta, Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova, optužujući Moskvu da ona stoji iza toga, a što je Kremlj demantovao.

Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su u martu u Salisburiju.

Dvojica osumnjičenih muškaraca su u 40-im godinama, a smatra se da su navedena imena zapravo njihovi pseudonimi. Britanska policija je saopštila da ima dovoljno dokaza za podizanje optužnice i da je u interesu javnosti da Petrov i Boširov budu optuženi. Dodaju i da su dvojica muškaraca stigli na aerodrom Getvik iz Moskve 2. marta i da su odsjeli u "City Stay" hotelu u istočnom Londonu, nakon čega su 4. marta otputovali u Salisburi, gdje su novičokom kontaminirali ulazna vrata Sergeja Skripalja.

Izvor:RTCG