Počelo spašavanje preostalih dječaka i trenera

Jutros je počela treća faza operacije spašavanja preostala četiri dječaka i njihovog trenera iz poplavljene pećine na sjeveru Tajlanda. Zvaničnici najavljuju da će sva petorica biti izvučena tokom dana.

Šef spasilačke misije je izjavio da je 19 članova spasilačke ekipe ušlo u pećinu. Sva petorica će biti istovremeno izvučena.

Međutim, ova faza spašavanja mogla bi da traje nešto duže nego prethodne dvije, koje su završene u roku nekoliko sati. AP prenosi da će pećinu danas napustiti i ljekar i trojica pripadnika tajlandskih "foka" koji su sa dječacima.

Istovremeno je objavljeno i da će rezultati medicinskih pregleda dosad izvučenih dječaka biti poznati za "24 do 48 sati".

U jučerašnoj akciji spašavanja iz pećine u Tajlandu izvučena su četiri dječaka, koliko i prethodnog dana, potvrdili su predstavnici tajlandske mornarice. Jedan od članova porodice dječaka rekao je za CNN da roditelji ne znaju ko je od dječaka izvučen iz pećine, a ko je još u njoj.

Njihova imena nijesu objavljena iz poštovanja prema porodicama dječaka koji se još nalaze u pećini. Grupa od 12 dječaka i njihov trener nalazili su se u pećini od 23. juna.

Nađeni su nakon više dana potrage za njima, u koju su se uključili i najveći specijalci.

 

Izvor:AntenaM