"Ubijeni" ruski novinar pojavio se na presu

Ruski novinar Arkadij Babčenko, za kog je ukrajinska policija juče saopštila da je ubijen u svom stanu u Kijevu, pojavio se živ i zdrav na konferenciji za medije u glavnom gradu Ukrajine.

Šef Službe bezbjednosti Ukrajine (SBU) Vasilij Gricak rekao je na  konferenciji da je ta agencija lažirala smrt Babčenka kako bi uhvatila one koji su planirali da ga ubiju, navodi Asošiejted pres.

Ukrajinska policija saopštila je juče da je Babčenko, oštar kritičar politike Kremlja, umro na putu do bolnice pošto je u svom stanu pogođen višestrukim hicima u leđa. Policija je navela i da je on najvjerovatnije ubijen zbog svojih profesionalnih aktivnosti.

Gricak je na konferenciji objavio da su Službe bezbjednosti Ukrajine i ukrajinska policija riješile ubistvo Babčenka, a potom je pozvao 41-godišnjeg Babčenka da uđe u prostoriju. 

Prije nego što se Babčenko pojavio na konferenciji, Gricak je kazao da su istražitelji identifikovali ukrajinskog državljanina kom je ruska bezbjednosna služba platila 40.000 dolara da organizuje i izvede ubistvo novinara.

 

Izvor: AntenaM