Velike oluje, poginulo pet osoba

Usljed velikih oluja koje su pogodile sjeveroistok Sjedinjenih Američkih Država (SAD), poginulo je pet osoba, među kojima i djevojčica, a skoro pola miliona ljudi je ostalo bez struje.

Kako Ej-Bi-Si prenosi, oluje, poplave, grad, vjetar jačine skoro 130 kilometara na sat zahvatili su SAD, a može doći i do pojave tornada.

U saveznoj državi Njujork poginula je 11-godišnja devojčica na koju je palo drvo usled oluje. Drvo je u padu povrijedilo i njenu majku.U gradu Njuburgu drvo je palo na ženu dok je vozila. Ona je kasnije preminula, prenose agencije.

U Danberiju u saveznoj državi Konektikat, jedna osoba je poginula nakon što je drvo palo na kamion koji je vozila, četvrtu osobu je usmrtilo drvo u Nju Ferfildu u Konektikatu, a 31-godišnji muškarac je poginuo nakon što je drvo smrskalo njegovo vozilo u Pokonosu.

U Pensilvaniji, Njujorku, Nju Džersiju i Konektikatu u utorak nije bilo struje.

Nacionalna meteorološka služba primila je više od 100 izvještaja o velikim vremenskim nepogodama ubrzo nakon šest časova poslije podne u kojima je pisalo da će padati i grad veličine bejzbol loptice i da će vjetar duvati jačinom do 130 kilometara na sat.

Izvor:beta