Avganistan: Ubijeno 15 pripadnika bezbjednosnih snaga

Talibani su napali tokom noći vladin kompleks u centru Avganistana kada je u višesatnom okršaju ubijeno 15 ljudi uključujući troje okružnih zvaničnika, i na kraju su istjerali avganistanske snage.

Napadači su upali u kompleks u okrugu Kudža Omari u provinciji Gazni i otpočeli borbe s bezbjednosnim snagama oko 2.00 po lokalnom vremenu, rekao je danas Ramazan Ali Moseni, zamjenik šefa policije u toj provinciji.

Okrug Kudža Omari je blizu Gaznija, glavnog grada istoimene provincije.

Član avganistanskog parlamenta Mohamad arif Rahmani rekao je da je u napadu ubijen guverner tog okruga, direktor obavještajne službe i zamjenik šefa policije kao i 15 pripadnika bezbjednosnih snaga.Moseni, zamjenik šefa policije, rekao je da je ubijeno sedam policajaca i pet pripadnika avganistanske obavještajne agencije. On je rekao da je ubijeno 45 talibana i da je osam pripadnika avganistanskih bezbjednosnih snaga ranjeno.Rahmani je rekao da su napadači postavili mine da spriječe dolazak pojačanja.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad.Portparol te grupe Zabihulah Mudžahid rekao je telefonom za AP da su poslije napada na okrug Kudža Omari svi bezbjednosni punktovi u okrugu pod kontrolom talibana.

Izvor:beta