Lavrov: Optužbe Britanije su predstava

Optužbe koje je Velika Britanija uputila Rusiji za trovanje otrovnim gasom bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke su politička predstava i skretanje pažnje međunarodne zajednice koje Rusija neće dozvoliti, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je ponovio da nije napravljen napredak u zastoju koji je nastao sa Britanijom zbog trovanja Skripalja.

"Optužbe Britanije nisu ni snažne ni ozbiljne već su politička predstava koja za cilj ima da skrene pažnju međunarodnoj zajednici, što Rusija neće dozvoliti", kazao je Lavrov.

Kako je rekao, ukoliko London pošalje zvaničan zahtjev Moskva će odgovoriti u roku od deset dana.

"Umjesto da nam pošalje zahtjev, Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja da izvodi političku predstavu", rekao je Lavrov, prenose agencije.

On je naglasio da zvanična Moskva nije imala nikakav motiv da otruje Skripala i njegovu kćerku, dok bi možda motiv mogli da imaju oni koji pokušavaju da vode rusofobičnu kampanju.

"Strani i naši mediji pomenuli su veliki broj argumenata kojima se objašnjava zašto Rusija nije mogla da ima nikakve motive za tako nešto. Takvi motivi sigurno mogu da postoje u umovima onih koji bi voljeli da nastave rusofobičnu kampanju u svim sferama ljudske aktivnosti, bez izuzetka", rekao je Lavrov.

Izvor:mina