Objavljena imena uhapšenih Netanjahuovih saradnika

Izraelska policija objavila je imena dva bliska saradnika premijera Izraela Benjamina Netanjahua uhapšena zbog sumnji da su umiješani u korupciju.

Nakon što je danas ukinut embargo policija ih je identifikoala kao Nira Hefeca, nekadašnjeg Netanjahuovog portparola i Šlomo Filbera, bivšeg direktora u Ministarstvu komuninikacija, kada je ministar bio Netanjahu od 2015. do 2017.godine, prenio je Asošiejted pres.

Oni su osumnjičeni da su promovisali propis od koga bi izraelska telekomunikaciona kompanija Bezek imala koristi u visini od stotine miliona dolara u zamjenu za povoljno izvještavanje o Netanjahuu na svom popularnom novinskom veb sajtu.

Netanjahu koji se sumnjiči za dva odvojena slučaja korupcije u ovom slučaju još nije imenovan kao osumnjičeni.

Predsjedavajući kompanije Šaul Elovič je takođe u pritvoru zajedno sa svojom suprugom i sinom,kao i drugim zaposlenima u Bezeku.

Novinari koji su nekada radili za veb sajt Vala (Walla) rekli su da se bili pod pritiskom da se uzdržavaju od negativnog izvještavanja o Netanjahuu. Policija navodno ima dokaze zapravo poruke koje su Netanjahuovi saradnici slali novinskom veb sajtu, trežeći da se izmijene ili izbace neki izvještaji o premijeru i članovima njegove porodice, javljaju izraelski mediji.

Izvor:b92