Treća žrtva "Eleonore", traga se za vatrogascem

Razorna oluja Eleonora koja je pogodila sjever i zapad Evrope odnijela je i treću žrtvu u Francuskoj, pošto je pronađeno i tijelo 50-godišnjeg poljoprivrednika.

Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je on pronađen mrtav u sniježnoj lavini u regionu Savoja u francuskim Alpima. Oko 30 kilometara odatle još je u toku potraga za vatrogascem kog je odnijela bujica rijeke La Breda dok je spašavao troje članova jedne porodice sa krova automobila zaglavljenog u rijeci.

U potrazi učestvuje više od 30 spasilaca, sa dva helikoptera i psima tragačima. U poplavi na jugozapadu Francuske, poslije oluje Eleonora, ranije tokom dana je pronađeno tijelo 93-godišnje žene u njenoj poplavljenoj kući. U srijedu je skijaš stradao u francuskim Alpima kada je na njega palo drvo.

Zimska oluja Eleonora koja je juče pogodila veliki dio Evrope, s vjetrovima brzine preko 160 kilometra na čas, ostavila je bez struje desetine hiljada domaćinstava i otežala saobraćaj, a do sada je pronađeno pet žrtava.

 

Izvor:AntenaM