Vozač oteo autobus sa đacima u Italiji i zapalio ga

Vozač školskog autobusa u Italiji oteo je 51 učenika i njihove pratioce, vozio ih sat vremena, a pošto je naišao na policijsku blokadu zapalio je autobus.

Policajci su polomili staklo na zadnjim vratima autobusa i izveli sve putnike bez ozbiljnih povreda prije nego što je vozilo uništeno u plamenu. Pošto je priveden, vozač je izjavio da je to učinio u znak protesta zbog smrti migranata na Sredozemnom moru, izjavio je policijski zvaničnik Luka de Markis.

De Markis je za televiziju Skaj 24 rekao da je vozač, italijanski državljanin senegalskog porijekla, prijetio putnicima da "niko neće preživjeti" dok je vozio autobus sa učenicima dva odjeljenja u provinciji Kremona, oko 40 kilometara od Milana.

Policija je postavila blokadu puta u blizini Milana, a dok su dva policajca zagovarala vozača, koji je prijetio da će zapaliti autobus, drugi su polomili staklo na zadnjim vratima, naveo je De Markis.

On je dodao de je vozač zapalio autobus dok je evakuacija putnika bila u toku. Neki putnici su odvedeni u bolnicu, uglavnom zbog posjekotina i ogrebotina, nastalih tokom izlaska iz autobusa. Vozač je zadobio opekotine i ukazana mu je pomoć.

Izvor:AntenaM