Fejsbuk doživio najveći pad u istoriji

Fejbuk je uglavnom proradio nakon najvećeg pada u istoriji. No, još uvijek ima problema, javlja CNN.

Već više od deset sati traju veliki problemi s najvećom društvenom mrežom. Radi se vjerovatno o najvećem padu Fejsbuka u istoriji.

Fejsbuk je putem Tvitera morao objašnjavati što se dogodilo. Nijesu puno rekli, samo su naglasili kako se ne radi o hakerskom napadu.

Takođe, velikih problema još uvijek imaju Instagram, Vatsap i Mesenger. Riječ je o aplikacijama koje su u vlasništvu Fejsbuka.

Prvi problemi počeli su juče oko 17 sati po našem vremenu. Iako se Fejsbuk učitavao, mnogi su prijavili probleme s objavama. Problemi su se javili i na Instagramu. Korisnici nijesu mogli rifrešovati naslovnicu niti objavljivati slike. Takođe, naslovnica Fejsbukovog mesendžera nije se mogla učitati.

Mnogi su prijavili probleme i s Vatsapom, posebno s učitavanjem slika na toj aplikaciji za dopisivanje. Problem je globalan. DownDetector mape pokazuju da ljudi širom svijeta imaju velikih problema.

Posljednji put kad je Fejsbuk imao ovako velikih problema, piše BBC, bilo je 2008. godine. No, tada je imao oko 150 miliona korisnika, za razlliku od 2,3 milijarde, koliko ih ima sad.

Izvor:RTCG