Krivokapić u Srbiji 2. i 3. novembra

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić boraviće 2. i 3. novembra u zvaničnoj posjeti Srbiji gdje će se, kako je najavljeno, sastati sa najvišim zvaničnicima te države.

U platformi za zvaničnu posjetu, koju je danas usvojila Vlada, navodi se da će Krivokapić posjetiti Srbiju na poziv srpske premijerke Ane Brnabić.

Zvanična posjeta Krivokapića Srbiji će, kako se navodi, biti u funkciji jačanja bilateralnih odnosa dvije države, kao i unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje.

„Posjeta predstavlja i priliku da se istakne važnost stabilnog i sigurnog regiona, kao i značaj njegove jače integracije kroz mehanizam Berlinskog procesa, kojim se učvršćuje evropska perspektiva Zapadnog Balkana“, kaže se u dokumentu.

Poseban akcenat, kako se navodi, biće stavljen na jačanje ekonomskih veza i saradnje, za šta postoje značajni potencijali.

Ocijenjeno je da je posjeta predsjednika Krivokapića Srbiji od izuzetnog značaja i interesa za unapređenje i učvršćivanje odnosa između dvije države, imajući u vidu izostanak zvaničnih posjeta na najvišem nivou.

Izvor:mina