Warning: exif_read_data(): Unable to open file in /home/wwwradio/public_html/includes/application.php on line 263
Danas nova runda pregovora o Bregzitu - Radio Bijelo Bolje

Danas nova runda pregovora o Bregzitu

17 7 Bregzit pregovoriU Briselu će danas biti druga runda pregovora o istupanju Velike Britanije iz Evropske unije (EU) - sastanak britanskog ministra za Bregzit Dejvida Dejvisa i pregovarača EU Mišela Barnijea, a potom i sastanak koordinatora i radnih grupa.

Drugi sastanci će biti održani do četrvrtka kada su planirani plenarno zasjedanje i konferencija za novinare. Prva runda pregovora održana je 19. juna.

Velika Britanija bi trebalo da napusti EU krajem marta 2019, dvije godine pošto je britanska premijerka Tereza Mej 29. marta ove godine zvanično pokrenula proceduru o istupanju.

Prva etapa pregovora se odnosi na postizanje dogovora o tri pitanja - sudbini evropskih državljana u Velikoj Britanijii poslije Bregzita i Britanaca u EU, o granici sa Irskom i finansijama, odnosno iznosu finansijskih obaveza Londona prema EU.

Velika Britanija je na referendumu 23. juna 2016. glasovima 52 odsto izašlih birača odlučila da izađe iz Unije. Po najnovijim anketama 53 odsto Britanaca bi željelo da se izjasni o konačnom sporazumu o Bregzitu.

Izvor:RTCG

desavanja u gradu novivisoka skola za komunikacije1