Abazović: Svi u odbor ili tražiti bolje rješenje

U Odboru za reformu izbornog zakonodavstva moraju učestvovati svi ili opozicija mora naći drugo rješenje, ocijenio je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

On je, u intervjuu Vijestima, istakao da je za tu partiju neprihvatljivo da bude dio krnjeg Odbora za reformu izbornih zakona.

"Ni najidealnije rješenje ne znači ništa, ako se ne obezbijedi puno učešće i konsenzus oko njenog sprovođenja ili implementacije. Stoga ili smo u Odboru svi ili tražimo bolje rješenje", rekao je Abazović.

On ističe da je uloga međunarodne zajednice, a posebno šefa Delegcije EU Aiva Orava od posebnog značaja i da ga raduje što se Evropska unija aktivno uključila kako bi odblokirala procese.

"Ako neko misli da se poslednji autoritarni režim u Evropi može i kriminalna hobotnica koja ga logistički podupire, može pobijediti bez podrške međunarodne zajednice, onda je u velikoj zabludi, ocijenio je Abazović.

Komentrišući sukobe unutar opozicije koje je raspirilo najavljeno uključivanje Demokrata i URA u rad Odbora za dalju reformu izbornih zakona, Abazović kaže da se sukobima samo čini usluga Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

"Prije nego što pobijedi DPS, opozicija mora pobijediti samu sebe", poručio je on.

Izvor:MINA