Odbojkaši Jedinstvo Bemaksa savladali Riječane i prošli u 2. krug CEV kupa

Odbojkaši Jedinstvo Bemaksa prošli su u drugo kolo Kupa Evropske odbojkaške federacije (CEV), nakon što su večeras na svom terenu savladali hrvatsku Rijeku, rezultatom 3:1 (25:19 26:28 25:14 25:18).

Bjelopoljci su nakon 94 minuta igre došli do trijumfa i u revanš meču još jednom pokazali da su mnogo bolji od Riječana, koji su večeras uspjeli da osvoje samo jedan set i to sa dva boda razlike.

Trener Jedinstvo Bemaksa, Darko Prebiračević, ponosan je na novi uspjeh svojih igrača, ali kaže da je ipak bilo dosta grešaka.

“Nije bilo lako večeras, utakmica je imala jako težak ritam, u nekim trenucima se nijesmo snašli dobro, što je i rezultiralo porazom u drugom setu. Iako je ekipa Rijeke mlada, večeras su se pokazali u dobrom svjetlu, ali su ipak moji moci uspjeli da upišu još jedan istorijski uspjeh, što je najbitnije”, istakao je Prebiračević, dodajući da se nada da će u ovom ritmu nastaviti dalje takmičenje u kupu Evropske odbojkaške fegeracije.

Ekipa Rijeke iz Bijelog Polja će otići sa lijepim uspomenama, uprkos porazu, kaže trener Hrvata, Velimir Liverić.

“Utakmica je bila dosta zanimljiva, naročito nakon što smo mi izjendačili  na 1:1. Od tog trenutka odbojkaši Jedinstvo Bemaksa pojačali su servis, a mi smo malo stali, mislim da je to bio I ključ njihove pobjede”, podvukao je Liverić I čestitao domaćinu na, kako je kazao, zasluženoj pobjedi.

U drugom kolu Kupa Evropske odbojkaške fegeracije (CEV) odbojkaši Jedinstvo Bemaksa dočekuju austrijsku Posojilnicu. Prvi meč je na programu 6. ili 7. decembra, dok je revanš 14 dana kasnije u Bleiburgu.

OK Jedinstvo Bemaks: Kuburović, Vukić, Delić, Dizdarević, Popović, Kojović, Pavićević, Bulatović, Rudić, Bugarin, Đuretić, Tomić, Madžunkov, Bojić

OK Rijeka: Pavlović, Ličina, Jurišić, Martić, Osojnak, Čule, Đorđević, Lasić, Banko, Janjanin, Cibić, Sušanj, Smiljanić, Jurčević

Autorka: Sanja Čujović

Foto:Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE