CEV KUP: Jedinstvo Bemaks sjutra protiv hrvatske Rijeke

Odbojkaši Jedinstvo Bemaksa igraju sjutra protiv hrtvatske Rijeke revanš utakmicu prvog kola Kupa Evropske odbojkaške federacije (CEV).

Nakon ubjedljive pobjede u Hrvatskoj, Bjelopoljci će sjutra na svom terenu pokušati da još jednom savladaju odbojkaše Rijeke, a prema riječima trenera OK Jedinstvo Bemaksa, Darka Prebiračevića, očekuju pravi odbojkaški spektakl.

“Iako igramo na našem terenu, ne vjerujem da ćemo lako doći trijumfa. Ekipa Rijeke je kvalitetna,imaju veoma lijepu igru i moraćemo da se potrudimo da bi ih pobijedili. U prethodnoj utakmici vjerovatno su bili pod pritiskom, jer poslije dugo vremena nastupaju u evropskim takmičenjima, tako da je vrlo vjerovatno da će situacija sjutra biti drugačija i da će igrati mnogo bolje. Ono što će nama svakako značiti jeste podrška navijača i publike, oni su naš dodatni igrač”, kazao je Prebiračević.

Kvalitetnu, ali nimalo laku utakmicu očekuje i kapiten bjelopoljksog tima, Vladan Rudić.

“Svakako da se nadamo prolasku dalje, ali  moraćemo i u ovom meču da damo svoj maksimum i osvojimo dva seta koja su nam potrebna”, istakao je Rudić, napominjući da je utakmicu u Rijeci zapravo riješio prvi set, koji je prošao bez grešaka, a i da će u sjutrašnjoj utakmici napasti protivnika dobrim servisom.

Trener hrvatske Rijeke, Velimir Liverić, nada se boljem meču nego onom u Rijeci.

“Za moje momke je veliki uspjeh što poslije 12 godina opet nastupamo na evropskim takmičenijima, ali svakako da ćemo sjutra pružiti veći otpor i da ćemo pokušati da im uzmemo bar jedan set”.

Odbojkaši Jedinstvo Bemaksa igraju na svom terenu  i zato će sigurno biti teže svaladati ih, smatra kapiten OK Rijeka, Danijel Jurišić.

“Ova utakmica će biti jako teška za nas, ali potrudićemo se da greške iz prethodnog meča svedemo na minimum, kako biti meč učinili što neizvjesnijim”.

Meč je na progrmu sjutra u 18 časova, u SC “Nikoljac”, a bolji iz duela crnogorskog i hrvatskog predstavnika u drugom kolu igraće protiv austrijske Posojilnice. Jedinstvo Bemaks ili Rijeka biće domaćini prvog meča 6. ili 7. decembra, dok je revanš 14 dana kasnije u Bleiburgu.

Autorka: Sanja čujović

Foto:Darko Braič, Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE