CEV Kup: Jedinstvo Bemax danas protiv Rijeke

U prvoj utakmici CEV Kupa odbojkaši Jedinstvo Bemaxa igraće danas protiv hrvatske Rijeke, u dvorani Mladosti na Trsatu, gdje se očekuje pravi odbojkaški spektakl.

Trener Jedinstvo Bemaxa, Darko Prebiračević, pred današnji meč, koji je zakazan u 19 sati, kaže da imaju jednake šanse za prolaz.

“Pogledali smo nekoliko utakmica Rijeke, vidjeli smo da se radi o jednoj mladoj ekipi kojoj će sigurno biti veliki motiv povratak na evropsku scenu i igranje pred domaćom publikom, dok s druge strane mi imamo malo više iskustva u Evropi u zadnjih par sezona. No ponavljam, šanse su 50/50”, podvukao je Prebiračević i zahvalio se domaćinim na dobrom dočeku.  

Pozitivan rezulatat u prvom meču očekuje i kapiten Jedinstva, Vladan Rudić.

“Uz posebno poštovanje prema domaćinu pokušaćemo ostvariti što bolji rezultat, jer smo upravo protiv Omonije vidjeli koliko je on važan, tako da ćemo probati ne ponoviti te greške, jer je užasno teško loviti rezultat u revanšu”, rekao je Rudić.

Trener Riječana, Velimir Liverić, sjedio je na klupi i prije 12 godina kada su riječki odbojkaši posljednji put nastupali u Evropi, a kako je naglasio ovo im je definitivno svojevrsna nagrada za trud.

“Složio bih se s trenerom gostiju da su nam šanse podjednake, mi smo pogledali nekoliko snimaka i zaključujem da se radi o jednoj odličnoj ekipi, neugodnoj, visokoj, ali u prošlom kolu u našem prvenstvu igrali smo protiv jedne takve (Mladost Kaštel Lukšić, op.a.), sjajno smo odradili taj susret, pa sam uvjeren da to možemo ponoviti i pred domaćom publikom. Daćemo sve od sebe i pokušati ostvariti pozitivan rezultat u prvoj utakmici”.

Odbojkaši Rijeke u utakmicu ulaze potpuno rasterećeni, kazao je kapiten  Jurišić.

 “Mislim da je atmosfera u ekipi odlična, momci jedva čekaju da utakmica počne, svima nama je ovo prvi nastup u Evropi i definitivno dosadašnji vrhunac karijere. Očekujemo punu dvoranu i podršku s tribina koja će nam biti dodatna snaga”, kazao je Jurišić.

Revanš utakmica zakazana je za četvrtak, 30.11.2017. u dvorani “Nikoljac” ( Bijelo Polje) u 18 časova.

Utakmicu možete pratiti na LINKU

Izvor: saopštenje OSCG

Foto:arhiva RBP