Zvezda odoljela Napoliju

Crvena zvezda je u svojoj premijernoj utakmici u Ligi šampiona osvojila prvi bod u eliti poslije remija s Napolijem 0:0.

"Crveno-bijeli" su se grčevito branili u većem dijelu utakmice i bilo je više nego jasno da im je strategija bila samo da ne izgube.

U prvom poluvremenu bili su inferiorni, teško su dolazili do lopte i uglavnom su igrali na svojoj polovini.

Na drugoj strani, Napoli je imao dvije odlične prilike. Prvo je Insinje sa distance pogodio prečku, a potom Milik imao priliku da zatrese mrežu iz blizine nakon odličnog ubacivanja.

Drugo poluvrijeme bilo je dinamičnije, a tada je i Crvena zvezda imala povremenu inicijativu i solidne prilike da ugrozi protivničkog golmana Davida Ospinu.

U 68. minutu Kaljehon je bio u sjajnoj poziciji da promijeni rezultat, ali je Rodić intervenisao i u posljednjem trenutku spriječio loptu da ode u mrežu.

Najbolju priliku za Zvezdu, osim inicijative poslije 10-ak minuta drugog dijela, imao je Ričmond Boaći, koji je bio u odličnoj poziciji na 16 metara od gola, ali mu je Ospina odbranio.

Napoli je mnogo više prijetio, uglavnom preko jednog od svojih najboljih igrača Drisa Mertensa, koji je tek u drugom poluvremenu ušao u igru, ali belgijski reprezentativac, kao i ostali, nijesu uspjeli da zatresu mrežu.

Prije početka meča, članovi šampionske generacije iz 1991. okupili su se na terenu. Sa peharom iz Barija predvodili su ih Dejan Savićević i Siniša Mihajlović, a najveće ovacije navijača dobio je upravo predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

U derbiju Grupe C, Liverpul je golom u finišu meča savladao PSŽ sa 3:2 (2:1).

Liverpul je u odličnoj formi i u Premijer ligi je u pet kola upisao pet pobjeda, a večeras je nastavio seriju i u Ligi šampiona.

Sastav Jirgena Klopa je vodio 2:0, golovma Danijela Staridža i Džejmsa Milnera iz penala, ali gosti iz Pariza su preko Munijea uspjeli da smanje prije odlaska na odmor.

Oživio je PSŽ u samom finišu zahvaljujući golu Kilijana Mbapea u 83. minutu, ali je opet surovo poražen sa 3:2, pogotkom Roberta Firmina u 92. minutu.

U drugom kolu Zvezda će 3. oktobra igrati u Parizu protiv Pari Sen Žermena, a Napoli će dočekati Liverpul.