Ekipa G-Unit iz Bara pobjednik turnira u basketu ,,3x3 Montenegro“

Ekipa G-Unit iz Bara, u finalnom meču savladala je Dangerous SnT iz Podgorice rezultatom 21:14, i time upisala pobjedu na ovogodišnjem turniru u basketu ,,3x3 Montenegro“, koji je održan tokom vikenda u Bijelom Polju.

Pobjednici turnira najbolje su rangirana ekipa u državi, što su učešćem na turniru u našem gradu i dokazali.

Igrač G-Unita, Miloš Milošević, nije krio oduševljenje nakon završnog meča, a kako je kazao za Radio Bijelo Polje, nije bilo lako doći do prvog mjesta.

,,Zaista odličan turnir na kojem su učešće upisale dobre ekipe koje su dokazale da se u Crnoj Gori igra kvalitetan basket. Mnogo je bitno što se kod nas održavaju ovakvi turniri, obzirom da je ovo novi olimpijski sport koji je u velikom usponu u svijetu. U regionu se igra dobar basket, pa zašto ne i kod nas“, ističe Milošević, dodajući da je organizacija turnira bila na zavidnom nivou.

Ovogodišnji turnir drugi je po redu koji se igra po FIBA pravilima u saradnji sa Košarkašim savezom Crne Gore. Nagrade u iznosu od 800 eura za proplasiranu ekipu, i 400 eura za drugoplasiranu Dangerous SnT, uručio je direktor Centra za sport i rekreaciju, Damjan Knežević.

Koordinator ,,3x3" u Košarkaškom Savezu Crne Gore, Filip Patković , kazao je da je ukupno odigrano 36 mečeva, i da su sve ekipe pokazale fer i tolerantnu igru.

,,Kao i prethodne godine i ovaj turnir je bio sjajan, 20 najboljih ekipa iz Crne Gore koje su se borile za vrijedne novčane nagrade, i mjesto na finalnom turniru. Ovim putem bih se zahvalio Opštini Bijelo Polje, JU Centar za sport i rekreaciju koji su nam veoma pomogli u organizaciji, i učinili sve kako bi turnir proptekao u najboljem redu“, naglasio je Patković.

Organizatori su saopštili da će naredni turnir u basketu ,,3x3 Montenegro“ biti organizovan u Budvi, a zatim u Nikšiću.

Učesnici ovogodišnjeg turnira: G-Unit, Pruška Pekara Dora, Dangerous SnT, Konick City, Podgorica, The Answer, Griffins, Snap, Kiša metaka, Mojkovac, Top Ten, Berane, Apoteka Gušmirović, Korzo coffe&food, Kladionice Volcano, Tomaševo, Primorski stil, La Piazza Legend, Nikšić. 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE