Turnir u basketu ,,3x3 Montenegro“ počeo na gradskom trgu

Turnir u basketu ,,3x3 Montenegro“ koji organizuje JU Centar za sport i rekreaciju počeo je danas na gradskom trgu u Bijelom Polju, a okupiće 20 najboljih ekipa iz Crne Gore.

Ovogodišnji turnir drugi je po redu koji se igra po FIBA pravilima u saradnji sa Košarkašim savezom Crne Gore, a čast da odigra prvi meč pripala je košarkašima G-Unit i Pruška Pekara Dora. 

U grupnoj fazi danas učešće će uzeti svih 20 ekipa, a ukupno će se igrati 31 meč. Pored novčane nagrade, ekipe se takmiče i za kvalifikacije u finalnom turniru koji će se održati krajem septembra.

,,Vjerujemo da će publika ovog vikenda uživati u dobroj košarci, a broj ekipa koje učestvuju dokazuje da je odziv zaista dobar.  Očekujemo dobru borbu i košarkaški spektakl“, kazao je za Radio Bijelo Polje koordinator 3x3 u Košarkaškom Savezu Crne Gore, Filip Patković.

Patković je podsjetio da će sjutra u eliminacionoj fazi četvrtfinalisti ,,ukrstiti“ snage, a iz svake ekipe proći će po dvije najbolje koje će se takmičiti za trofej.

Direktor JU Centra za sport i rekreaciju, Damjan Knežević, pozdravio je posjetioce, i kazao da Bijelo Polje ima dugu i bogatu košarkašku tradiciju.

,,Davne 1950. godine odigrana je prva zvanična utakmica u našem gradu, a do sada je održano 19 Streetball turnira na gradskom trgu. Ovim putem bih poželio sreću svim učesnicima, gostima da se ugodno osjećaju u Bijelom Polju. Neka pobijedi najbolji u fer i tolerantnoj igri“, istakao je Knežević.

Obezbijeđene su i značajne novčane nagrade, tako da je za takmičenje ''2K18'' učesnika starijih od 18 godina, za osvojeno 1. mjesto slijedi nagrada u visini od 800 eura, dok je iznos nagrade za drugo mjesto 400 eura.Za igrače 2002. godište i mlađe obezbijeđene su nagrade u sljedećim iznosima: za 1. mjesto – 150 eura, za 2. mjesto – 100 eura i za 3. mjesto – 50 eura.

Sastaju se: G-Unit – Pruška Pekara Dora; Dangerous SnT - Konick City; Podgorica - The Answer; Griffins – Snap; Kiša metaka – Mojkovac; Top Ten – Berane; Apoteka Gušmirović – Pruška Pekara Dora; Korzo coffe&foof – Konick City; Kladionice Volcano – The Answer; Tomaševo – Snap; Primorski stil – La Piazza Legend; Nikšić – ABC; G-Unit – Apoteka Gušmirović; Dangerous SnT – Korzo coffe & food; Podgorica –Kladionice Volcano; Griffins – Tomaševo; Mojkovac – La Piazza Legend; Berane – ABC; Kiša metaka – primorski stil; Top Ten – Nikšić; Primorski stil – Mojkovac; Nikšić – Berane; La Piazza Legend – Kiša metaka; ABC – Top Ten.

Naredni turnir u basketu ,,3x3 Montenegro“ biće organizovan u Budvi, a zatim u Nikšiću.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE