Ajaks i AEK slavili, Dinamo remizirao

Fudbaleri Ajaksa pobijedili su na svom terenu Dinamo Kijev sa 3:1 u prvoj utakmici baraža za Ligu šampiona.

Videoton, koji s klupe predvodi Marko Nikolić, na svom terenu je izgubio sa 1:2 od AEK-a iz Atine, a jedini pogodak za mađarski tim postigao je Danko Lazović.

U trećoj utakmici igranoj večeras Jang Bojs i Dinamo iz Zagreba igrali su neriješeno 1:1.

Ajaks je u zanimljivoj utakmici, posebno u prvih 45 minuta, pred put u Kijev ponio dva gola prednosti. Holandski tim poveo je već poslije nešto više od 90 sekundi igre kada je Tadić proigrao Donija van de Bika, a ovaj je sa oko sedam metara, uz dosta sreće, savladao Denisa Bojoka.

Dinamo je brzo uspio da dođe do izjednačenja. Igrao se 16. minut kada je Tomaš Kedžijora zatresao mrežu Ajaksa.

Primljeni gol nije mnogo uzdrmao vicešampiona Holandije, pošto su Hakim Zijeh u 35. minutu ponovo doveo Ajaks do prednosti, da bi u 43. minutu Dušan Tadić poslije centaršuta Nikolasa Taljafika postavio konačnih 3:1.

Videoton je loše počeo utakmicu protiv AEK-a. Od 12. minuta imali su igrača manje na terenu pošto je direktan crveni karton dobio Sabolč Husti.

AEK je brojčanu prednost na terenu iskoristio u 36. minutu pogotkom Viktora Klonaridisa, da bi Anastosios Bakasetas u 49. povisio na 2:0.

Samo četiri minuta kasnije Bakasetas je dobio direktan crveni karton, da bi nekadašnji reprezentativac Srbije Danko Lazović u 67. postavio konačnih 1:2.

Jang Bojs je na domaćem terenu već poslije svega minut i nekoliko sekundi poveo protiv Dinama iz Zagreba pogotkom Kevina Mbabua, ali je Mislav Oršić u 40. izjednačio i postavio konačan rezultat.

Revanš utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona igraće se narednog utorka.

 

Izvor: rtcg