Bjelopoljac osvojio Kup i postavio novi rekord Crne Gore

Na Kupu Crne Gore u Bench press-u koji je odrzan u Spužu, u kategoriji do 82.5 kg, Blagoje Baošić je ponovo zablistao.

Na smotri najboljih crnogorskih takmičara Bjelopoljac je uzeo najsjajnije odličje, a sa podignitih 200 kg u ovoj kategoriji postavio je novi državni rekord.

-Imao sam malo vremena za kvalitetnu pripremu za predstojeći Kup, tako da za sam zabilježio za mene veoma značajan uspjeh i rekord Crne Gore. Znamo da je Kup najznačajnije takmičenje u svakoj zemlji, a osvajanjem 1 mjesta i postavljanje novih rekorda mislim da zaslužuje pažnju domaće javnosti. Posebno ističem, da sam za spremanje imao malo vremena jer sam bio teško povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi koja se desila 18 maja ove godine i bio sam u KBC oko mjesec dana.

Za takmičenje, ovaj put, sam se pripremao sam i bez obzira što se susrećemo sa različitim problemima kada je riječ o finansiranju ovog sporta nadam se podršci u narednom periodu, kako bih nastavio seriju uspjeha koji podiže rejting, ne samo grada iz kojeg potičem, već i države, ističe Baošić.

Inače, Baošić je i prvak Balkana u powerliftingu i bench press-u, a osvajač je i srebrne medalje sa Svjetskog  prvenstva održanog 2016. godine u Knjaževcu u powerliftingu po GPC pravilima.

 

Izvor: bijelopolje.co.me