Gol prednosti nije nedostižna razlika

Još dva dana Nikšićane dijeli od revanš utakmice sa jermenskim Alaškertom. ,,Plavo-bijela” ekspedicija danas putuje za Jerevan, preko Moskve, a iako su u meču pred svojim navijačima poraženi, vjeruju da su kvalitetniji rival, da mogu nadoknaditi minus i plasirati se u narednu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nije šampion Jermenije pokazao mnogo u prvom susretu, ali jeste da se umije braniti i sačuvati rezultat, a gol su postigli zahvaljujući propustu fudbalera Sutjeske. Nemaju kreativca za razliku od Astane koja ih je imala nekoliko, ali nijesu se ni fuđbaleri crnogorskog šampiona istakli u tom smislu.

Već jutros su Nikšićani poletjeli za Moskvu, a poslijepodne biće u Jerevanu i s puta pravo na trening. Treniraće i sjutra, dan prije meča, u vrijeme odigravanja utakmice, a igraće u četvrtak, u 20 časova, po lokalnom vremenu.

“Bolje je bilo da smo dobili, ali najvažnije je da smo vidjeli kolika je i njihova snaga, odnosno, da smo se uvjerili da s njima možemo igrati. Gol u gostima je ogromna prednost, ali nije nenadoknadiva. Dobro smo radili posljednjih dana, još smo u boljoj formi i mislim da ih možemo dobiti i Jerevanu. Pobjeda, bilo kakva, vodi nas u narednu rundu takmičenja. Znamo da će igrati zatvoreno, takvi su bili i kraj Bistrice pošto su zatresli mrežu našeg gola, sa pet igrača u zadnjoj liniji, ali… Vjerujem da neće moći da se odbrane. Svi smo zdravi i raspoloženi, znamo koliko je važan ovaj meč i još ne namjeravamo da se oprostimo od međunarodne scene. Oporavio se i Božović, biće u kombinaciji za startni tim, a to znači da ćemo biti ubojitiji u napadu”, kazao je prije puta za Jerevan vezista Sutjeske Stefan Stefanović.

Nikšićani su i protiv odlične Astane stvorili nekoliko izglednih prilika u dva meča, sa Alaškertom su bili dominantni i daje ušla ta lopta Cetkovića u 14. minutu, vjerovatno se sad ne bi jurio rezultat u glavnom gradu Jermenije. Nadaju se ljubitelji fudbala u gradu podno Trebjese da će imati više sreće u trećem evropskom meču, odnosno, da će uskoro kraj Bistrice gledati i prvotimce Kluža ili Malmea, jer bolji od te dvije ekipe bio bi protivnik izabranicima Nikole Rakojevića ukoliko prođu Alaškert.

 

Izvor: CdM