Farani šokirali Titograd, častan oproštaj Budućnosti

Crnogorski fudbalski klubovi OFK Titograd, Budućnost i Rudar eliminisani su u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope. OFK Titograd se obrukao - "romantičari" su ispali od ekipe B 36 sa Farskih Ostrva, pošto su večeras poraženi pod Goricom 2:1.

U prvom meču nije bilo golova. Budućnost je remizirala protiv Trenčina u Slovačkoj 1:1, a eliminisana je zbog poraza u prvom duelu 2:0. Rudar je, baš kao i u Nikšiću, poražen od Partizana u Beogradu 3:0.

OFK Titograd je doživio debakl, vodio je na poluvremenu, ali je onda u nastavku neshvatljivo stao i tako propustio priliku da u Podgoricu dovede Bešiktaš.

"Romantičari" su poveli već u 4. minutu preko Zorana Petrovića, ali su u nastavku Hajnesen i Sag režirali preokret i odveli svoj tim u drugo kolo.

Budućnost se dostojanstveno oprostila od Evrope.

U posljednjih 20 minuta viđena su oba gola. Mance je doveo Trenčin u vođstvo, da bi sedam minuta prije kraja "plavi" promašili penal.

Ivanović je izborio jedanaesterac i preuzeo odgovornost sa bijele tačke, ali ga je Ševrinec pročitao...

Ipak, u sudijskoj nadoknadi rezervista Perović je poravnao i postavio konačnih 1:1.

Partizan je opet rutinski savladao Rudar 3:0. Golove za "crno-bijele" postigli su Pantić, Ožegović i Gomeš.

Crna Gora je tako ostala sa samo jednim predstavnikom u Evropi. To je šampion Sutjeska, koja će nakon ispadanja od Astane u kvalifikacijama za Ligu šampiona takmičenje nastaviti u Ligi Evrope.

Nikšićani će snage odmjeriti sa jermenskim Alaškertom.

 

Izvor: rtcg