Pobjeda "ajkula", Francuska nije bila lak zalogaj

Vaterpolisti Crne Gore pobjedom su započeli učešće na Evropskom prvenstvu u Barseloni. "Ajkule" su teže od očekivanog opravdale ulogu favorita protiv Francuske, u prvom kolu B grupe, i upisale pobjedu od 8:6 (3:1, 1:1, 2:2, 2:2).

Izabranici Vladimira Gojkovića su bili u vođstvu tokom cijelog meča, ali su kraja morali da čuvaju pobjedu.

Dobro su krenuli naši vaterpolisti, poveli 3:0 u prvoj četvrtini, da bi do sredine trećeg djela igre Francuzi uhvatili priključak i smanjili na gol razlike (4:3).

Crna Gora do kraja utakmice nije uspjela da se odlijepi na više od dva razlike, igrao se se gol za gol, da bi dileme oko pobjednika odagnao Leka Ivović golom na minut i 25 sekundi do kraja.

Zabrinjava realizacija napada sa igračem više. Devet puta je naša selekcija imala brojčanu prednost a to je iskoristila samo dva puta.

Ivović je bio najefikasniji sa tri pogotka, Aleksandar Radović je postigao dva, a u strijelce su se upisali još i Dragan Drašković, Đuro Radović i Vladan Spaić.

Na našem golu Lazović je upisao devet odbrana.

U ekipi Francuske Igo Kruzija se istakao sa tri gola.

U drugom meču naše grupe u 22 sata i 15 minuta igraće Španija i Malta.

Crnogorski vaterpolisti će u drugom kolu u srijedu igrati protiv Malte, a petak u trećem kolu protiv domaćina Španije.

Pobjednici grupa izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirana i trećeplasirana selekcija razigravati za plasman među osam najboljih.

Izvor: Mina