U Bijelom Polju u četvrtak I Petrovdanski atletski miting-Bravera sport

Bijelo Polje 12. jula biće domaćin  i organizator I Petrovdanskog atletskog mitinga-Bravera sport koji će se održati pod pokroviteljsvom Opštine Bijelo Polje i ASCG. Glavni organizator takmičenja je Bravera sport uz tehničku podršku AK Jedinstvo.

Nakon punih 25 godina Bijelo Polje biće domaćin  izuzetnog  atletskog takmičenja  koje će se održati u disciplinama:  100, 400, 800, 1500, 3000metara, dalj i kugla u muškoj i ženskoj konkureniji.

Na čelu Počasnog Organizacionog odbora nalazi se Petar Smolović predsjednik Opštine Bijelo Polje, Abaz Dizdarević predsjednik Skupštine opštine i Milorad Vuletić predsjednik ASCG.  Odbor na čelu sa Vladom Veličkovićem predsjednikom, potredsjednikom odbora Petrom Veličkovićem i direktorom mitinga  profesorom dr Milivojem-Mićom Radovićem učinio je izuzetne napore da Bijelo Polje organizuje jedan veliki Međunarodni atletski miting.

Nagrade za je obezbijedilo preduzeće Bravera sport, za najboljih pet rezultata po tablicama IAAF-a u muškoj i ženskoj konkurenciji, za prvo mjesto 300 eura, drugo 200, treće150, četvrto 100 i peto mjesto 70 eura. Pobjedik mitinga dobiće pehar kompanije Bravera sport.

- Ovu predivnu atletsku manifestaciju zamislili smo da organizujemo tradicionalno u Bijelom Polju gradu „kraljice sportova“, koji je dao izuzetne atletske asove koji su nekada nastupali na mnogobrojnim takmičenjima u ex Jugoslaviji. Predviđeno je da početak manifestacije počne u 09:00 časova na Glavnom Gradskom Trgu gdje će se održati trka ulicama grada na 800m u muškoj i ženskoj konkurenciji za uzrast  do 14.godina. Nakon toga u  u 10:00 časova po završetku trke ASCG izvršiće promociju projekta „Dječija atletika za najmlađe“ od 7 do 12.godina. Po završetku promotivnih atktivnosti na Glavnom Trgu u Bijelom Polju, predviđeno je da atletski miting na Gradskom stadionu počne u 17:00 časova. Očekujemo nastup takmičara  iz Crne Gore, Bosne i Hercegrovine, Srbije,Makedonije, Albanije, Kosova i Hrvatske. Posebno apelujemo za učešće takmičara iz Oštine Bijelog Polja u trci ulicama grada na 800 metara ,za koju smo obezbijedili i majice. Prijavljivanje za ovu trku može se izvršiti svakog dana do 12.jula u prodavnici „Bravera Sporta“ Bijelo Polje čime se rezerviše takmičarski broj za učešće. Raduje nas je što je Opština Bijelo Polje prepoznala značaj ove izuzetne sportske manifestacije za promociju grada. Svakako velike zasluge pripadaju osnivačima ovog mitinga braći Vladu i Peru Veličkoviću i njihovoj sestri Vesni Joksimović bivšoj atletičarki Jedinstava koji su obezbijedili novčane nagrade, prznanja, diplome, medalje, pehar i majice za sve pobjenike mitinga - istakao je direktor mitinga profesor dr Milivoje - Mićo Radović.

IZVOR I FOTO: ATLETSKI SAVEZ CRNE GORE