Bjelopoljci hit proljeća

Jedinstvo je u grčevitoj proljećnoj borbi ostvarilo opstanak u Drugoj ligi. Nakon blijedog jesenjeg dijela, Bjelopoljci su se na proljeće prenuli i po ostvarenim rezultatima bili najuspješnija ekipa. Mladi i talentovani treneri Enes Kasumović i Dušan Čarapić ispunili su zacrtani cilj i Jedinstvo zadržali među drugoligašima.

U avgustu prošle godine, tačno dvije sedmice prije početka priprema, preuzeli su, u tom trenutku posrnuli tim, koji je tek ispao iz Prve lige.  Trebalo je vratiti samopouzdanje igračima, koji su u tim trenucima pristali praktično bez novčane nadoknade da igraju. Formirana je nova Uprava kluba, na čije je čelo imenovan Nermin Bećirović.

-Jedini cilj je bio da se izbjegnu tri poslednja mjesta, koja direktno vode u niži rang takmičenja i da se dođe do zime. Željeli smo onda da u januaru napravimo ekipu i bolju selekciju. Od 20 igrača koliko smo imali na raspolaganju, njih 17 je bilo iz Bijelog Polja, kazali su Kasumović i Čarapić.

O lošim uslovima za rad, finansiskim nedaćama i problemima sa koijma su ovaj mlad trenerski dvojac susretao, suvišno je govoriti. Ipak, sve je nekako prebrođeno i opstanak je osiguran.

-Jedinstvo je u ovoj sezoni osvojilo više bodova na strani, nego na svom terenu. U gostima je osvojeno čak 25, što je vrijedno pomena, dok smo na domaćem terenu “uzeli” 21 bod. Prvenstvo smo završili na sedmom mjestu sa ukupno 46 bodova. Bili smo bolje plasirani od Igala, Jezera, Ibra, Cetinja i Čelika, istakla su dvojica trenera.

Kasumović i Čarapić, kao i trener golmana Željko Lučić, imaju ugovore na još godinu dana. Ovih dana uprava sprovodi plan o početku priprema za naredno prvenstvo, kada će se znati ko će biti trener i ko će od igrača nastupati za tim u narednoj sezoni.

 

Izvor: Dan