Poštujemo Hrvate, Borozan će biti na spisku

Najprije Osijek 9. juna, a onda pet dana kasnije, dok oči cijelog svijeta budu okrenute ka Rusiji i otvaranju Svjetskog prvenstva u fudbalu, Podgorica (ukoliko ne bude novih promjena) gorjeće u rukometnoj euforiji. Baraž mečevi za odlzak na Svjetsko prvenstvo između Crne Gore i Hrvatske polako se bliže, a za našeg selektora Dragana Đukića biće na neki način i putokaz za budućnost.

“Na te mečeve gledam kao na raskrsnicu nakon kojih treba da vidimo kako ćemo i šta ćemo dalje”, istakao je Đukić za Dnevne novine.

“Jedan dio igrača se već oprostio, a postoji i jedan dio koji želi da to uradi sa ovim utakmicama. S druge strane, ni ja ne mogu sada da govorim o daljoj budućnosti kad znam da sam tu do 1. jula”

Hrvatska nije blistala na Evropskom prvenstvu koje je organizovala, nije blistala ni kasnije tokom prijateljskih mečeva, ali velika takmičenja je teško zamisliti bez kauboja”. Koliko je realno da lavovi” eliminišu jednu takvu selekciju?

“Hrvatska je izraziti favorit, ali u sportu ne pobjeđuju uvijek favoriti i pravo na nadu niko ne može da nam uzme”, jasan je Đukić.

“Najbitnije je da budemo zdravi, a znate i sami da se 3. juna završava Bundesliga, pojedini će doći tek 6. juna. Nezgodno je zbog toga”.

Teško da može biti tajni između dvije selekcije sa prostora bivše Jugoslavije… Lino Červar je objavio spisak od 30 igrača i on čeka Keln, pa da objavi uži spisak.

“Nema velikih iznenađenja i mislim da ih ne može biti dok se ovako skupljamo na tri dana pred mečeve”, objasnio je Đukić.

“U svakom slučaju biće ovo veliki ispit za ovu generaciju, važan je baraž, ali neće tu biti i kraj svega već se nastavlja i nakon njega”.

U jedno je selektor Crne Gore siguran…

“Hrvatska nas poštuje, kao i mi nju, pa ostaje da se vidi na terenu ko je bolji”.

Da li ste pratili prvenstvo i Kup Crne Gore? Da li tamo ima potencijala za lavove”?

“Pratio sam, ima zanimljivih momaka, ali vrlo je kratko ovo vrijeme koje imamo sada da bilo koga pozivamo na tri dana pred utakmice sa Hrvatskom”, istakao je Đukić.

“Vidjeli ste da sam i prošlog puta pozvao mladog Aleksandra Bakića tamo gdje je bilo mjesta. I ti momci koji su dominantni u crnogorskom prvenstvu nisu sporni, ali mi na tim pozicijama imamo prično dobra rješenja”.

Vardar, našeg Vuka Borozana protiv tri francuska tima Pari Sen Žermena, Nanta i Monpeljea. Za vikend se u Kelnu igra fajnalfor Lige šampiona, a za selektora Đukića favoriti su…

“Već godinama je PSŽ najveći favorit, ali nikako da osvoji. I sada je najjači, a kao sportski radnik se nadam finalu između njih i Vardara i mislim da bi tu Parižani bili u maloj prednosti”, objasnio je Đukić.

“Emocijama tipujem na Vardar, ali mislim da je vrijeme da PSŽ shodno onome što ulaže konačno i osvoji Ligu šampiona. Prvi su favoriti, ali vidjeli ste i Fenerbahče je u košarci to bio, pa treba biti oprezan”.

Selektor Dragan Đukić je poslao spisak kandidata za mečeve sa Hrvatskom Rukometnom savezu Crne Gore, čeka se da on bude objavljen, pa logično stručnjkak iz Srbije nije želio da govori mnogo o njemu.

Ipak, na pitanje Dnevnih novina da li je bilo novih razgovora sa Vukom Borozanom, Đukić je rekao…

“Na fajnal-foru SEHA lige sam pričao o tome i mislim da sada nije najbolje vrijeme da se govori, želim puno sreće i njemu i Vardaru na završnom turniru Lige šampiona, a onda ćemo sjesti i pričati. U svakom slučaju nalazi se na širem spisku”.

 

Izvor: CdM