Dvanaesti “Majski susreti “ 20. i 21. maja u Zatonu (video)

Tradicionalna sportsko- zabavna manifestacija  “Majski susreti - Zaton 2018“, koju organizuje nevladina organizacija „21. maj- Zaton“, održaće se 20. i 21. maja, na sportskom terenu osnovne škole „Braća Ribar“.

Centralni događaj manifestacije, koja se organizuje po  dvanaesti put, je turnir u malom fudbalu koji će i ove godine okupiti veliki broj ekipa ne samo iz Crne Gore već i iz drugih država u regionu.

“Interesovanje za ovu manifestaciju svake godine je sve veće, a ovaj put smo se potrudili da izađemo u susret svima koji žele da budu dio ovog takmičenja. U želji da omasovimo našu manifestaciju odlučili smo da učešće bude basplatno, tako da se do sada priijavilo oko 50 ekipa, što je zaista veliki broj”, saopštio je na današnjoj konferenciji član organizacionog odbora Duško Dangubić.

Nosioci turnira, koji će trajati dva dana, su osam najboljih ekipa iz prethodnih godina i učesnici Prve futsal lige Crne Gore, rekao je Ivan Bojović, takođe jedan od organizatora.

On je pojasnio da se turnir igra po sistemu 4+ jedan igrač i istakao da su obezbijedili bogat nagradni fond. 

“Nagrada za osvojeno prvo mjesto iznosi 1000 eura, drugo 500, treće 100, dok će najboljem igraču i golmanu pripasti po 50 eura”, rekao je Bojović, dodajući da su spremili i brojna iznenađenja za sve posjetioce.

Pored takmičarskog dijela, organizatori su i pripremili zanimljiv kulturno-zabavni program, koji će se održati drugog dana manifestacije.

“Svečano otvaranje je planirano za 12 sati, zatim će uslijediti dolazak bajkera motokluba “Sokolovi”, koji će donijetu  zastavu i loptu kojom će se i igrati finale. Planiran je i nastup guslara i izvođača tradicionalne muzike, a biće organizovana i žurka”, najavio je Bojović, napominjući da su preduzeli sve neophodne mjere kako bi manifestacija protekla bezbjedno.

Voditelj programa dvanaestih “Majskih susreta - Zaton 2018“  biće novinar Milovan Novović, koji je na današnjoj konferenciji pohvalio NVO ,,21. maj- Zaton” koja se trudi da  stvori uslove za takmičenje na kojima bi zavidjelii mnogi gradovi, a ne mjesne zajednice.

Organizatori tradicionalne sportsko- zabavne manifestacije  “Majski susreti - Zaton 2018“ istakli su da ona zapravo predstavlja krunu svega onoga  što je NVO „21. maj- Zaton“ realizovala protekle godine.

Pokrovitelj manifestacije koja će ove godine trajati dva dana je Opština Bijelo Polje i Turistička organizacija Bijelo Polje,  generalni sponzor je tradicionalno Nikšićka pivara, zlatni komanija Bemax, a ponosni klub “Sparta”.

Medijski pokrovitelji ove manifestacije su Radio Bijelo Polje, televizija “Sun” i “777”, dnevne novine “Dan”, Laki radio i Sportski žurnal.

Autroka: Sanja Čujović i Eldina Idrizović

Foto: Vladimir Jelić, Drako Braič

Video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE