Šesti čin velikog derbija crnogorske košarke

Šta napisati, a što već nije napisano kada je najveći derbi crnogorske košarke u pitanju. Čak pet puta su se ove sezone sastajali, a došao je na red i šesti – košarkaši Budućnost Volija večeras u “Morači” dočekuju Mornar (19h, RTCG 2) u osmoj rundi Superlige.

Biće ovo idealna prilika za oba trenera da dodatno podignu formu za početak plej-ofa, a onda i, ukoliko ne bude ogromnih iznenađenja, finale istog. Takođe, ljubitelji magične igre će sigurno uživati.

Apsolutni vladar naše košarke je i dalje maksimalan (sedam od sedam) i u doigravanje će ući sa prvog mjesta. Prvi međusobni duel u Superligi Budućnost je dobila nakon velike drame u finišu i dva promašena šuta za pobjedu Mornara u “Topolici”.

“Mornar ima uspješnu sezonu, kako u evropskom tako i u regionalnom takmičenju. Prepoznajemo njihove probleme u domaćem prvenstvu, situacije su nam vrlo slične. Mislim da je normalno da ekipe daju sve od sebe baš protiv ABA ligaša. Igrali smo dovoljno puta ove sezone, tako da smo potpuno svjesni toga kakva nas utakmica čeka”, jasno je istakao Aleksandar Džikić.

Sa druge strane, Mihailo Pavićević ima velikih problema od kraja polufinala plej-ofa ABA lige. Brojni probleme sa povredama remete rad na treninzima i ekipa još uvijek nije u formi u kojoj je bila tokom regionalnog takmičenja.

“Tačno je da smo ostvarili ogromne uspjehe, tačno je da smo srećni i ponosni, ali veliki broj utakmica uz roster sa kojim mi raspolažemo je doveo do potrošnje. Javile su se povrede koje sada nastojimo da saniramo, osvježimo ekipu, a istovremeno održimo rezultatski nivo. To nije lako”, rekao je Pavićević za Sportklub.

Pod znakom pitanja za večerašnji derbi je Boris Bakić, a u grupi rovitih su Nemanja Vranješ, Derek Nidam, Uroš Luković i Marko Mugoša.

“Svi ti igrači su daleko od prepoznatljive forme, ali derbi je derbi i alibija nema. Borićemo se do posljednjeg atoma snage. Dobro se poznajemo sa ekipom Budućnosti, iznenađenja su isključena, većina utakmica je bila na jednu loptu, a nešto slično očekujem i u ‘Morači’, zaključio je Pavićević.

 

Izvor:cdm.me