POPOVIĆ, BJELICA I DAŠIĆ ISPALI IZ KOMBINACIJE ZA EUROBASKET

9 8 kosarka cgSelektor seniorske reprezentacije Bogdan Tanjević zbog povreda ne računa na beka Budućnosti Petra Popovića, krilnog centra kiparskog AEK-a Vladimira Dašića i centra Crvene zvezde Milka Bjelicu za predstojeći Eurobasket koji počinje 31. avgusta.

Popović je u posljednjem meču finalne serije crnogorskog plej-ofa protiv Mornara slomio koščicu u stopalu i, iako je u trenažnom ritmu, u ovoj fazi oporavka za njega je predviđen program rada nižeg intenziteta, pa je samim tim odlični bek ispao iz kombinacije za Eurobasket.

Kako je selektor Tanjević ranije najavio zbog više lakših povreda iskusni igrač poput Bjelice nema potrebe da rizikuje ozbiljan problem, a konkurencija na pozicijama pod obručem je u reprezentaciji svakako izuzetna, tako da će se centar Zvezde priključiti pripremama ''crveno-bijelih'' i preskočiti Evropsko prvenstvo.

Dašić je igrajući za Kiprane pretrpio težu povredu koljena, pa ni on neće biti u mogućnosti da pomogne reprezentativcima na turniru najboljih selekcija ''Starog kontinenta''.

''Petar Popović, Milko Bjelica i Vladimir Dašić i pored silne želje i volje neće moći da nam pomognu na Evropskom prvenstvu. Svaki dan pauze je ogroman i to jednostavno sada ne možemo da istrpimo i sačekamo. Na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta mi trebaju potpuno spremni momci. Momci koji su spremni stići, uteći i na strašnom mestu postojati" - kazao je za Sport klub Bogdan Tanjević.

Trenutno su kandidati za Eurobasket sljedećih 17 igrača: Tajris Rajs, Nikola Ivanović, Nikola Pavlićević, Suad Šehović, Nemanja Vranješ, Vladimir Mihailović, Milutin Đukanović, Nemanja Đurišić, Dino Radončić, Danilo Nikolić, Nemanja Radović, Marko Todorović, Ivan Maraš, Nikola Vučević, kapiten Bojan Dubljević, Filip Barović i Džavont Grin.

Izvor: kosarka.me