Liverpul i Roma nastavljaju evropski san

Fudbaleri Liverpula i Rome večeras će odigrati prvu utakmicu polufinala Lige šampiona. Biće to repriza finala Lige šampiona iz davne 1984, kada je moćni Liverpul pobijedio Romu na njenom Olimpiku tek nakon penala.

Trener Liverpula, Jirgen Klop kazao je da se varaju oni koji misle da je njegov tim dobro prošao na žrijebu.

"Svi koji to kažu očito nijesu gledali oba polufinalna duela koja je Roma odigrala protiv Barselone. Revanš u Rimu je bio fantastičan. Roma je igrala nevjerovatno. Mogli su pobijediti i sa većom razlikom. Zaista su me impresionirali", kazao je Klop.

Večerašnji duel biće interesantan i sa aspekta najboljeg igrača Premijer Lige, Mohameda Salaha, koji je ljetos pojačao Liverpul, a stigao je baš iz Rome.

Egipćanin je igrao u Romi dvije sezone i u Seriji A postigao 29 golova (ukupno 34).

"Salahu je bilo odlično u Rimu, ali brzo će shvatiti čije boje brani. Oba tima imaju šansu za finale i to je najbitnije. Probaćemo sve da se vratimo u finale. Polufinalne utakmice biće posebne za oba tima. Vrijeme je da uživamo u njima", poručuje Klop.

Njegov kolega Euzebio Di Frančesko impresioniran je atmosferom na Enfildu.

"U Italiji nijesmo navikli da su navijači tako blizu terena. Liverpul će imati veliku podršku. Moramo igrati kao tim više nego ikad. Liverpul igra drugačiji fudbal od Barselone", naveo je Di Frančesko.

Fudbleri Rome uoči današnjeg meča odali su počast žrtvama tragedije na Hislborou, čija je 29. godišnjica obilježena prije nekoliko dana u Liverpulu.

Duel na Enfildu počeće u 20:45.

U drugom polufinalu sjutra sastaće se Bajern i Real.

 

Izvor: rtcg