"Znam koliko je teško osvojiti medalju na OI"

Nakon što su preko Istanbula doputovale u Japan, „lavice“ se prilagođavaju uslovima u olimpijskom selu i razmišljaju o Angoli, prvom protivniku na trećem učešću na najvećoj svjetskoj smotri sportista, protiv koje će igrati 25. jula.

"Važno je što smo pripreme koje su bile naporne završile u kompletnom sastavu. Sa velikim zadovoljstvom smo odradile svaki trening, iako nije bilo lako, ali znale smo za što se spremamo i kakav izazov je pred nama. Svaka od nas koja se našla na konačnom spisku osjeća se privilegovanom, jer je dobila priliku da brani boje svoje države na najznačajnijem događaju u svijetu sporta. U najvećem dijelu priprema akcenat je bio na Angoli i najviše smo se pripremale upravo za taj prvi meč. Svaki protivnik će biti zahtjevan na svoj način, moramo da pružimo maksimum u svakom meču, ukoliko želimo da konačan ishod bude u našu korist. Posvećeno smo radile od početka priprema, vjerujemo u dobra izdanja i rezultate u Tokiju. Naravno da imamo određene ambicije, ali moramo da idemo korak po korak i razmišljamo samo o prvom meču koji nas očekuje. Ukoliko izdanja budu na najvišem nivou, onda će doći i rezultat. Kao i uvijek do sada, ostavićemo posljednji atom snage na terenu", kaže pivot Ema Ramusović, kojoj će ovo biti drugo učešće na Igrama, nakon što je debitovala u Rio De Žaneiru 2016. godine.

Uz Jovanku Radičević i Marinu Rajčić, lijevo krilo Majda Mehmedović će upisati treće učešće na najvećoj svjetskoj smotri sportista.

"Drago mi je što imam priliku da i treći put učestvujem na Olimpijskim igrama. Jovanka Radičević, Marina Rajčić i ja smo prošle sve ovo već dva puta i treba da budemo lideri, da pomognemo mlađim djevojkama da se izbore sa euforijom, da se prilagode posebnom takmičenju kakve su Olimpijske igre. London i Tokio? Ne može da se poredi. Imamo znatno mlađu ekipu, prije svega. Naravno, kada dođeš do Igara, kada uđeš u taj uski krug najboljih, svako sanja još veće stvari. Iz iskustva znam koliko je teško osvojiti medalju, kroz šta smo sve prošle da bismo je uzele u Londonu, da se borimo, svako ko dođe sanja medalju. Naše je da damo sve od sebe, vidjećemo za koliko će biti dovoljno. Mislim da imamo sportsku drskost, ali ne i iskustvo da kalkulišemo. Ovaj tim je igrao neke velike utakmice i ostvario velike pobjede, imamo dobru odbranu, imamo veliko srce. Svako ko je igrao protiv nas imao je problem. Sigurna sam da će tako biti u Tokiju, da ćemo zagorčati život svima, da će svi morati dobro da se pomuče da bi pokazali da su eventualno bolji od nas", zaključila je Majda Mehmedović.

Izvor: Rtcg