Umorni Novljani za novo finale

Regionalna vaterpolo liga ulazi u samu završnicu, sve je spremno za konačne obračune i fajnal-for. Da li će Jug osvojiti treću vezanu titulu, ili će izazivači iznenaditi vidjećemo danas i sjutra.

U prvom polufinalu u Dubrovniku sastaju se Jadran Carine i Mladost (18.30h), dok će Jug i Jadran iz Splita u bazen od 20 časova.

Izabranici Vladimira Gojkovića su na finalni turnir stigli sa drugog mjesta, dok su “žapci” bili treći. I pored velikog broja utakmica ove sezone crnogorski šampion želi reprizu prošlogodišnjeg finala.

“Prvi problem su povrede, a drugi umor. Kao što je poznato ove sezone vodimo borbe a nekoliko frontova, vjerovatno plaćamo cijenu velikog broja utakmica, ali sve to ne umanjuje želju za plasmanom u finale. Idemo na pobjedu”, jasna je poruka Dragana Draškovića.

Biće ovo četvrti susret Novljana sa hrvatskom ekipom. Jadran je dva puta slavio (jednom u kvalifikacijama za Ligu šampiona i jednom u regularnom dijelu regionalne lige), a jedan meč završen je neriješeno.

“Očekujemo tešku i fizički zahtjevnu utakmicu. Odigrali smo veliki broj utakmica ove sezone koje su značile mladim igračima”, poentirao je Drašković.

Na drugoj strani, vaterpolisti Mladosti žele da budu ravnopravan rival Jadranu.

“Cilj nam je odigrati dobru utakmicu. Moramo spriječiti njihovu kontru i što više težiti igri na postavljene odbrane. Važni su nam naši centri koje moramo što više koristiti jer bi oni mogli biti prevaga. Oni su blagi favoriti jer su ove sezone odigrali 50-ak utakmica. Kvalitetna su ekipa i posljednjih godina nam baš ne leže. Imamo veliku želju da pobijedimo i sve ćemo učiniti da postignemo taj cilj”, rekao je trener Mladosti Zoran Bajić.

 

Izvor:cdm.me