Lavice ubjedljivom pobjedom obezbijedile plasman na Evropsko prvenstvo

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore, pobijedila je večeras Poljsku rezultatom 33:24 (14:13), u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, i zvanično obezbijedile plasman na ovaj Šampionat.

Uprkos odsustvu Mehmedović, Rajčić i Malović lavice su dobro započele utakmicu i vodile 10:5 , ali su Poljakinje u poluvremenu pokušale da uvećaju rezultat, što im  nije pošlo za rukom.

,,Mislim da smo jako dobro odigrale utakmicu od samog početka, igrale smo dobro odbranu. Malo smo imali problema sa napadom, ali kasnije se to već stabilizovalo. Laka odbrana i dobri golovi dali su nam još veću motivaciju, evo na kraju super razlika i jako smo srećni što se ovako završilo“, kazala je za Radio Bijelo Polje rukometašica Anđela Bulatović, koja se vratila kako bi pomogla koleginicama dvije posljednje utakmice.

Lavice su drugi put za tri dana savladale Poljakinje, a sjajnom igrom u sportskom centru ,,Nikoljac“ pokazale su borbenost, i ostavile srce na terenu, zajedno sa publikom koja je do posljednjeg minuta brojnim ovacijama bodrila rukometašice. 

Selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Per Johansson, kazao je da je veoma srećan uspjehom ekipe, i da je utakmica zaista bila izvanredna.

,,Zadovoljan sam kvalifikacijama, igrom, i energijom rukometašica. Veoma sam srećan, ja nemam iskustva sa ovakvim navijačima, ovo je san svakog trenera da bude okružen ovakvom publikom. Bilo je spektakularno“, istakao je Johansson.

Do kraja kvalifikacija izabranice Johanssona igraće sa Italijom i Slovačkom, ali bez rezultatske važnosti .

 

Autorka: Eldina Idrizović

Foto: Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE