Bitka za prvo mjesto i Euro

Na Baltiku, u poznatom lučkom gradu Gdinji, rukometašice Crne Gore žele za zaplove ka novom velikom takmičenju, ka petom zaredom Evropskom prvenstvu.

Karta za turnir koji u decembru organizuje Francuska, praktično je već u džepu, ali “lavice” žele da u velikom stilu izbore plasman, a prije svega da sa bolje pozicije čekaju žrijeb. Zbog toga će danas (17.45h) juriti trijumf protiv najtežeg rivala u grupi 2 Poljske.

Obje selekcije u prethodna dva kola lagano su upisale dvije pobjede protiv Slovačke i Italije, a kako na EP putuju dvije prvoplasirane jasno je da će se danas i za tri dana u Bijelom Polju voditi bitke za prvo mjesto.

“Ova dva meča su nam posebno bitna zbog konačnog plasmana u našoj grupi”, istakla je Dijana Ujkić, desno krilo Crne Gore. “Borićemo se kao i uvijek i dati sve od sebe”.

Poljska na decembarskom Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj nije uspjela da prođe grupu, a činilo se da je spremna za velike stvari nakon pobjede na startu protiv budućeg polufinaliste Švedske.

“Radi se o vrlo jakoj reprezentaciji”, jasna je Ujkićeva. “Spremamo se ozbiljno i temeljno za njih”.

Na pomenutom meču sa Švedskom blistala je nekadašnja rukometašica Budućnosti Kinga Ahruk sa devet golova. Upravo su ona i “bombarderka” Karolina Kudlač Glok (godinama jedan od boljih strijelaca Lige šampiona) najveća opasnost po Crnu Goru.

“Dobro ih poznajemo, sa Kingom je većina igračica igrala u Budućnosti, a protiv Kudlač u Ligi šampiona… Da, upravo su njih dvije najopasnije one su motor Poljske”, dodala je Dijana.

Dame Pera Johansona dobro znaju gdje je njihova šansa kako u Gdinji, tako i u subotu u Bijelom Polju.

“Prije svega, treba da odigramo našu čvrstu i jaku odbranu, da mirne budemo u napadu, a rezultat će doći”, zaključila je Dijana Ujkić.

Utakmica Poljska Crna Gora igra se u dvorani “Vidoviskova”, kapaciteta 5.500 mjesta.

 

izvor:cdm.me