Leković presudio ekipi Primorja

Košarkaši Jedinstva savladali su večeras na svom terenu ekipu Primorja, rezultatom 78:69 (16:15 22:22 23:23 17:9), u utakmici XVI kola Erste Prve košarkaške lige.

U vrlo neizvjesnom meču uspjeli su Bjelopoljci da na kraju dođu do trijumfa i tako osiguraju sebi opstanak u Prvoj košarkaškoj ligi.

Već u prvoj četvrtini, koju su dobili za pola koša, vidjelo se da će to biti teška utakmica za bjelopoljski tim. Jednak broj poena postigli su u drugoj i trećoj, dok su tek u poslednjoj četvrtini uspjeli da naprave razliku.

Trener KK Jedinstvo, Željko Rakočević, kazao je da je ponosan na svoje momke.

”Ovo je bila vrlo teška utakmica, imamo mnogo povrijeđenih igrača, ali uz veliki napor, prije svega kapitena Lekovića, a zatim Jeknića i Ljujića, koji su uz Boškovića i Fisika iznijeli sav teret, uspjeli smo da trijumfujemo”, rekao je Rakočević. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Arso Leković sa 33 poena, 25 je dodao Boris Jeknić, dok je 8 upisao Vladimir Fisik.

U ekipi Primorja istakao se Vuk  Miladinović koji je ubacio 18,  pratio ga je Marko Grković  sa 14, a Vladimir Starovlah sa 13 poena.

U narednom kolu košarkaši Jedinstva su slobodni, a za četrnaest dana gostuju ekipi iz Danilovgrada, gdje ih očekuje važna utakmica, a kako je kazao trener Rakočević, pobjeda bi im mnogo značila.

KK JEDINSTVO: F. Ljujić, Popović, Leković (33), Fisik (8), Bošković (5), Mrdak, Player I (4), N. Ljujić (3), Zlajić, Raičević, Čekić, Jeknić (25), Pavićević

KK PRIMORJE: Misinezović (9), Vojinović, Curić, Domai (5), Prga, Radojković (10), Miladinović (18), Starovlah (13), Danilović, Grković (14)

Autorka i foto: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE