Sokoli na okupu poslije pola godine

Došlo je vrijeme za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore – hrabri sokolovi 23. marta u Nikoziji igraju protiv Kipra, dok 27. marta pod Goricom dočekuju Tursku, a pripreme za pomenuta dva prijateljska meča počinju danas na Starom aerodromu.

 

Biće to prvo okupljanje i premijerne utakmice crvenih u 2018. godini Selektor Ljubiša Tumbaković će dočekivati reprezentativce tokom dana u hotelu, a prvi susret na terenu je zakazao u 17 časova na Trening kampu FSC

Trening je otvoren za javnost, ali prvog radnog dana se neće pojaviti svih 27 pozvanih igrača. Međutim, do srijede će svi pozvani momci zadužiti opremu sa najdražim grbom, ali najveće pitanje se postavlja pored debitanta iz Čukaričkog Borisa Kopitovića, desnog beka Crvene zvezde Filipa Stojkovića, superstara Atletiko Madrida Stefana Savića, štopera Pakhtakora Marka Simića i ofanzivca Marka Jankovića

Kopitović, Stojković, Simić i Janković vuku lakše povrede, dok se Savić oporavio od povrede. Četiri defanzivca i ofanzivac će se javiti na raport 65-godišnjem Tumbi, a medicinski tim će odlučiti kakav je stepen povreda i hoće li biti spremni za sparing okršaje, koje će poslužiti stručnom štabu da se ekipa uigra pred septembar i Ligu C u okviru premijerne Lige nacija (crveni su u grupi sa Rumunijom, Srbijom i Litvanijom)

.Da podsjetimo, selektor Tumbaković za utakmice sa Kiprom i Turskom računa na 27 reprezentativaca – GOLMANI: Mladen Božović, Milan Mijatović, Danijel Petković; ODBRANA: Stefan Savić, Filip Stojković, Adam Marušić, Žarko Tomašević, Marko Simić, Emrah Klimenta, Nemanja Mijušković, Boris Kopitović; VEZNI RED: Marko Janković, Nikola Vukčević, Elsad Zverotić, Aleksandar Šćekić, Marko Vešović, Ne b o j š a Kosović, Mirko Ivanić, Damir Kojašević, Vladimir Jovović, Sead Hakšabanović , Aleksandar Boljević, Marko Bakić (Belenenseš, Portugal); NAPAD: Stevan Jovetić, Fatos Bećiraj, Stefan Mugoša, Luka Đorđević. Fudbalska reprezentacija je posljednju utakmicu odigrala 8. oktobra 2017, kada je izgubila od Poljske u Varšavi 4:2. Poslije gotovo pola godine vrijeme je za novo crveno usijanje.

izvor:cdm.me