Odbojkaši Jedinstvo Bemaxa odbranili trofej

Odbojkaši Jedinstvo Bemaxa uspjeli su da odbrane trofej i opet osvoje Kup Crne Gore, nakon što su večeras u SC “Nikoljac” u finalu ubjedljivo savladali ekipu Budućnost Capital Plaze, rezultatom 3:0 (25:17, 25:22, 25:17).

Bjelopoljci su uspjeli da ponove prošlogodišnji istorijski uspjeh i da još jednom opravdaju ulogu favorita i to sa maksimalnim učinkom. I večeras su odbojkaši Jedinstvo Bamxa pokazali sjajnu igru, borbenost i veliko srce na terenu.

Trener bjelopoljskog tima, Drako Prebiračević, kazao je da je ponosan na svoje momke i čestitao im na ubjedljivoj pobjedi.

“Pokazali su jedan zavidan nivo profesionalnosti i odgovornosti prema ekipi i prema onome što smo se dogovorili u svalčionici, a sve to je dalo ovakav rezultat. Odlično smo otvorili prvi set, dozvolili smo određeni pad nakon desetog poena, ali smo se ubrzo vratili i uspjeli i taj set da dobijemo sa velikom razlikom. U drugom setu smo mi bili u poređenoj situaciji, ali istrajnost u igri i odgovornost učinila je i da taj set prelomimo u samom finišu i da trijumfujemo. Treći set smo brzo riješili, igračima Budućnost Capital Plaze je nestalo motiva, mi smo to iskoristili i ubjedljivo pobijedili“, istakao je Prebiračević.

On se zahvalio i publici koja je i večeras bila uz sjajne odbojkaše.

„Opet su napunili halu i pokazali da su uz nas, podržavali nas od prvog do zadnjeg poena i ja im obećavam da ćemo se truditi da uvijek pravimo ovakve rezultate“, poručio je trener osvajača Kupa Crne Gore.

Iako su odbojkaši Jedinstvo Bemaxa u ovoj sezoni u svakom meču pobijedili Budćnost Capital Plazu, kapiten Bjelopoljaca Vladan Rudić rekao je da je večeras ipak bilo najteže.

„Mnogo je teže braniti trofej, nego ga osvojiti prvi put. Večeras smo bili maksimalno koncentrisani, trudili smo se da ispoštujemo ono što je trener tražio od nas i rezultat je došao. Sada će mnogo lakše biti u Play off-u, jer se igra do tri dobijena meča, tako da ćemo sigurno lakše do trofeja i nadam se da ćemo ove godine osvojiti duplu krunu“.

Odbojkaši Budućnost Capital Plaze finale Kupa su završili bez ijednog osvojenog seta, a trener Balša Radulović najavljuje da će mnogo više pružiti u predstojećem Play off-u.

 „Imali su večeras nevjerovatno raspoloženog korektora Jovana Delića, za kojeg mi nijesmo imali rješenje, a i ostali igrači su bili na visokom nivou. Mi smo imali energiju u prvom i drugom setu i mislim da smo zaslužili osvajanje bar jednog seta, ali nažalost nijesmo uspjeli. Ipak, čestitao bih mojim momcima na velikoj želji i htjenju, koje su večeras pokazali, jer su oni izuzetno mlada ekipa“, rekao je Radulović, čestitajući ekipi Jedinstvo Bamxa na osvojenom Kupu.

On je napomenuo da su u proteklom periodu imali velikih problema sa zdravstvenim biltenom.

„Mnogo bitnih igrača nije moglo da trenira, tako da u ovom trenutku nijesmo mogli više da uradimo. Ako uspijemo da dođemo do finala Play off-a i budemo igrali protiv njih siguran sam će sve biti drugačije i da ćemo biti ravnopravniji rival ekipi Jedinstvo Bemaxa“, poručio je  trener Budućnost Capital Plaze.

Zlatne medalje osvajaču Kupa Crne Gore za 2018. godinu ekipi Jedinstvo Bemax uručio je predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, a pehar predsjednik OSCG, Cvetko Pajković.

Odbojkašima Budućnost Capital Plaze iz Podgorice srebrne medalje uručio je generalni sekretar OSCG, Ivan Bošković, dok je medalje službenim licima koji su dijelili pravdu na finalu uručio komesar takmičenja, Miloš Jovanović.

Jedinstvo Bemax: Kuburović, Vukić, Delić, Dizdarević, Popović, Kojović, Pavićević, Bulatović, Rudić, Bulatović L., Bugarin, Đuretić, Tomić, Mađunkov

Budućnost Capital Plaza: Dubak, Ćuk, Vlahović, Peruničić, Radović, Šćepanović, Zvicer, Hadžisalihović, Bošković, Vlahović I., Jelić, Vidić, Radović B., Pavićević

Autorka: Sanja Čujović

Foto. Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA BIJELO POLJE