Jedinstvo Bemax preko Sutjeske do finala Kupa CG

Odbojkaši Jedinstvo Bemaxa plasirali su se u finale Kupa Crne Gore, savladavši večeras na svom terenu ekipu Sutjeske, rezultatom 3:0 (25:8, 25:13, 25:12), u drugoj polufinalanoj utakmici.

Bjelopoljci su lako došli do pobjede i maksimalnim učinkom obezbijedili mjesto u finalu, u kojem će sjutra protiv ekipe Budućnost Capital Plaze pokušati da odbrane trofej.

Iskoristili su odbojkaši Jedinstvo Bemax prednost domaćeg terena, a zahvaljujući iskustvu i kvalitetu još jednom su opravdali ulogu favorita.

Trener bjelopoljskog tima, Darko Prebiračević, kazao je da su njegovi momci večeras još jednom pokazali sjajnu igru.

“Mislim da mlada ekipa Sutjeske nije uspjela dobro da se snađe i to je rezultiralo jakom i ubjedljivom pobjedom. Na momente je padala koncentracija i mojih igrača, ali čini mi se i da je to normalno, jer je razlika tokom setova konstantno bila velika, ali smo svakako ostvarili cilj”, rekao je Prebiračević.

Nikšićka ekipa u polufinalu Kupa nastupila je u oslabljenom sastavu, a trener Željko Perošević kazao je posle meča da su ga ipak povrede zabrinule više, nego sam rezultat.

“I večeras smo imali dvije povrede, iskreno se nadam da će se momci brzo oporaviti. U ovom trenutku ekipa Jedinstva je zaista mnogo bolja od nas, a večeras su igrali u punom sastavu, u kojem su se prikazali i u Evropi. Jedinstvo Bemax ima sjajan tim, čestitam im na zasluženoj pobjedi i želim im mogo sreće u sjutrašnjem finalu”.

U finalu Kupa Crne Gore Jedinstvo Bemax će sjutra od 18 časova u SC “Nikoljac” igrati protiv ekipe Budućnost Capital Plaze, koja je ranije danas savladala Bar Volley 3:1 ( 23:25, 24:26, 25:21, 11:25).

Ekipu Jedinstvo Bemaxa očekuje težak meč, a svi ljubitelji odbojke će moći da uživaju u pravom odbojkaškom spektaklu.

“Ekipa Budućnosti je sigurno spremna i oni znaju zbog čega su došli u Bijelo Polje, svakako da je i njima cilj da napadnu trofej. Ipak, nama motiva i požrtvovanja nikada ne nedostaje, a ukoliko uradimo sve kako treba, mislim da možemo sačuvati titulu”, kazao je večeras trener OK Jedinstvo Bemax.

OK Jedinstvo Bemax: Kuburović, Vukić, Delić, Dizdarević, Popović, Kojović, Pavićević, Bulatović, Rudić, Bulatović L., Bugarin, Đuretić, Tomić, Mađunkov. Trener: Darko Prebiračević.

OK Sutjeska: Taušan, Stojanović, Lukovac, Perošević, Stojanović V., Perošević N., Bojić, Rondović, Perović. Trener: Željko Perošević.

Najmlađi crnogorski odbojkaši odmjeriće snage sjutra u 14 sati u SC „Nikoljac“, na revijalnoj “All star” utakmici.

Autorka i foto: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE