Svi kao jedan do velike pobjede

Prije samo tri dana borbena plava četa bila je na pragu nevjerovatnog brejka na Bosforu, ali je Skoti Vilbekin trojkom sa osam metara spasio bogatog tur skog predstavnika i donio mu 1:0. Večerašnji duel se igra u “Morači”, a kada je tako onda se pitaju košarkaši Budućnost Volija.

Izabranici Aleksandra Džikića u drugom meču četvrtfinalne serije Evrokupa dočekuju Darušafaku i jure pobjedu kojom bi izborili majstoricu u Istanbulu. Naravno, odbrana “Morače” je moguća samo ukoliko dvorana bude krcata do posljednjeg mjesta, kao nikad ove sezone, a Nikola Ivanović i drugovi će sigurno ostaviti posljednji atom snage na parketu.

“Mislim da su oba tima bila vrlo dobro pripremljena u prvom susretu i očekujem takav pristup i tokom današnje utakmice” rekao je Džikić u najavi meča.

I jeste crnogorski šampion u tom prvom meču pokazao da Dačka nije bauk, iako ima ekipu sklopljenu da ide do kraja. “Plavi” su bili ravnopravan rival, potpuno su usporili tempo skupocjene čete Dejvida Blata. Isti recept imaju i večeras, jer u suprotnom će Vilbekin, Džahuan Džonson i ostali iskoristiti i najmanji prostor koji im se pruži.

“Znam da ćemo pokušati da damo istu energiju i isti fokus, jer protivnik ima talenta i iskustva da kazni svaku grešku koju naprave njihovi protivnici. Drugim riječima moramo donositi prave odluke i igrati agresivno i odlučno”, jasno je poručio Aleksandar Džikić.

Za razliku od prvog meča stranci u dresu ekipe iz Njegoševog parka moraju imati veći uticaj na igru. Kajl Gibson, Kajl Lendri i Džastin Dolmen imaju i iskustva i kvaliteta da poguraju mladu ekipu, dok se od Nikole Ivanovića očekuje da radi ono što najbolje zna.

“Bili smo blizu pobjede u Istanbulu, odlučila je jedna lopta. Znamo ko su igrači koje trebamo usporiti, od početka do kraja. Naš tim je ujedinjen, borimo se kao jedan, bez oklijevanja”, kazao je crnogorski reprezentativac.

izvor:cdm